«Πράσινο» φως για το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του Ηνωμένου Βασιλείου - Στα 50 MW η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

«Πράσινο» φως για το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του Ηνωμένου Βασιλείου - Στα 50 MW η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
Λόγω του μεγέθους της εγκατάστασης, η ανάπτυξη χαρακτηρίζεται ως εθνικό έργο υποδομής

Το «πράσινο» φως για την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου της Βρετανίας στις βόρειες ακτές του Κεντ, έδωσε ο υπεύθυνος επιχειρήσεων, Alok Sharma.
Το πάρκο Cleve Hill, το οποίο χτίζεται από κοινοπραξία εξειδικευμένων εταιρειών στην ηλιακή ενέργεια, θα αποτελείται από 800.000 πάνελ χτισμένα σε 890 εκτάρια γης στο Graveney.
Πρόκειται για τις εταιρείες Hive Energy και Wirsol Energy, με την συνδρομή των οποίων  το νέο project θα παράγει 50 MW ηλεκτρικής ενέργειας, που είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 90.000 σπίτια.
Μάλιστα, λόγω του μεγέθους της εγκατάστασης, η ανάπτυξη χαρακτηρίζεται ως εθνικό έργο υποδομής.
Ο Chris Hewitt, διευθύνων σύμβουλος της Solar Trade Association, δήλωσε: «Σήμερα η κυβέρνηση έχει δείξει ότι αναγνωρίζει τη ζωτική συμβολή της ηλιακής ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της Βρετανίας. Η Solar μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της οικονομίας μετά την κρίση του κορονοϊού. Με τις σωστές πολιτικές μπορούμε να περιμένουμε να δούμε έναν αγωγό ηλιακών έργων 8GW ξεκλειδωμένο και να αναπτυχθεί γρήγορα».
Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 13,5 GW ηλιακής ενέργειας. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το εν λόγω σχέδιο δεν έλαβε την έγκριση από όλους τους εμπλεκομένους.
Ωστόσο, προχώρησε κατόπιν έγκρισης από περιβαλλοντικές ομάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης