Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε αδιέξοδο η εταιρεία υπεράκτιων γεωτρήσεων Valaris – Στα 6,5 δισ. δολ. τα χρέη εν μέσω της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου

Σε αδιέξοδο η εταιρεία υπεράκτιων γεωτρήσεων Valaris – Στα 6,5 δισ. δολ. τα χρέη εν μέσω της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου
Συνομιλίες με πιστωτές για το ενδεχόμενο πτώχευσης

Η εταιρεία υπεράκτιων γεωτρήσεων πετρελαίου Valaris PLC ετοιμάζεται να ξεκινήσει συνομιλίες με πιστωτές για να δει εάν μπορούν να συμφωνήσουν με όρους για πιθανή κατάθεση αίτησης πτώχευσης, καθώς αντιμετωπίζει βάρος χρέους 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μια άνευ προηγουμένου πτώση στις τιμές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters την Τρίτη 20.4.2020.

Toν περασμένο μήνα η εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο συνεργαζόταν με συμβούλους αναδιάρθρωσης χρέους καθώς παλεύει να αντιμετωπίσει ένα ατύχημα και να μειώσει τις τιμές της ενέργειας.

Έκτοτε, τα μελλοντικά συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονται σε αρνητική περιοχή για πρώτη φορά στην ιστορία εν μέσω υψηλής προσφοράς και της κατάρρευσης της ζήτησης που προκλήθηκε από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, ασκώντας περαιτέρω πίεση στους πελάτες της εταιρείας, οι οποίοι είναι κυρίως μεγάλες εταιρείες πετρελαίου.

Η Valaris, η οποία απασχολεί περίπου 5.800 άτομα παγκοσμίως, τις τελευταίες εβδομάδες προσέλαβε εμπειρογνώμονες εταιρικής αναδιάρθρωσης της Alvarez & Marsal.


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη ανέθεσε στους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να διατυπώσουν σχέδια για τη χρηματοδότηση εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της αναταραχής στη βιομηχανία.

Η Valaris, που δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο μέσω της συγχώνευσης των εταιρειών Ensco και Rowan, σχεδιάζει να επιχειρήσει διαπραγματεύσεις με πιστωτές για να κερδίσει υποστήριξη για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης πριν από την κατάθεση πτώχευσης, ανέφεραν οι πηγές στο Reuters.

Γνωστή στους κύκλους αναδιάρθρωσης ως προκαθορισμένη χρεοκοπία, μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να περιορίσει το χρόνο που h Valaris περνά για τις δικαστικές διαδικασίες, πρόσθεσαν οι πηγές.. Η Valaris θα μπορούσε επίσης να προσπαθήσει να αναδιαρθρώσει το χρέος της εκτός δικαστικών διαδικασιών και να αποφύγει την πτώχευση, αν και η εκπλήρωση αρκετών πιστωτών για να το κάνει θα ήταν δύσκολη, πρόσθεσε μία από τις πηγές.

Εμπειρογνώμονες αναδιάρθρωσης χρέους στη δικηγορική εταιρεία Kirkland & Ellis LLP και την επενδυτική τράπεζα Lazard Ltd συμβουλεύουν επίσης τη Valaris.

Η S&P Global υποβάθμισε τη πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας τη Δευτέρα, ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού της. Η εταιρεία αξιολόγησης ανακοίνωσε ότι η κίνηση αντικατοπτρίζει το μη βιώσιμο χρέος, την επιδείνωση της ρευστότητας και την υψηλή πιθανότητα να αναδιαρθρώσει τα οικονομικά της.

Η Valaris είχε περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια ρευστότητας στο τέλος του 2019, περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα διαθέσιμα με πιστωτικό όριο. Αντιμετωπίζει λήξη χρέους 123 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος, εκτός από περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια σε εκτιμώμενα έξοδα τόκων, ανακοίνωσε η εταιρεία αξιολόγησης Moody’s Investors Service Inc τον Μάρτιο.

Η Valaris σκοπεύει επίσης να δαπανήσει έως και 160 εκατομμύρια δολάρια φέτος, συμπεριλαμβανομένων και σε ρελαντί γεώτρησης που δεν αποφέρουν έσοδα, σύμφωνα με την Moody's. Τα μη εξασφαλισμένα ομόλογα Valaris διαπραγματεύονται λιγότερο από 20 σεντς, σύμφωνα με την S&P, αντανακλώντας τις ανησυχίες των πιστωτών σχετικά με την αποπληρωμή.

Η Valaris νωρίτερα φέτος ανακοίνωσε ένα ατύχημα που έπληξε μια από τις εξέδρες του στα ανοικτά των ακτών της Αγκόλας. Ως αποτέλεσμα, η Total SA τερμάτισε τη σύμβασή της με την εξέδρα, η οποία ήταν από τις πιο επικερδείς της Valaris.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης