Ενέργεια

ΡΑΕ: Ανάθεση μελέτης εκτίμησης των κινήσεων του ΕΛΑΠΕ για τα έτη 2020-2021

tags :
ΡΑΕ: Ανάθεση μελέτης εκτίμησης των κινήσεων του ΕΛΑΠΕ για τα έτη 2020-2021

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλλει προσφορά για την απ’ ευθείας ανάθεση του έργου «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΕΙΣΡΟΕΣ – ΕΚΡΟΕΣ) ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020-2021».

Tο αντικείμενο του ως άνω έργου αφορά, κατ’ αρχάς, στην εκτίμηση των κινήσεων (εισροές-εκροές) του ΕΛΑΠΕ για τα έτη 2020-2021. Ο Ανάδοχος θα πρέπει να προχωρήσει σε αναλυτική αποτύπωση της μηνιαίας εξέλιξης των εισροών και εκροών του ΕΛΑΠΕ, κατ’ αντιστοιχία με το Μηνιαίο Δελτίο που εκδίδει η ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε., λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των παραμέτρων που επηρεάζουν τις ως άνω εισροές και εκροές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και παρουσιάζοντας αναλυτικά τις παραδοχές που υιοθετήθηκαν και τις μεθοδολογίες που ακολουθήθηκαν, ιδίως, για τα ακόλουθα κρίσιμα μεγέθη:

• Ετήσια κατανάλωση ενέργειας λαμβάνοντας υπόψη και τα σχετικά απολογιστικά στοιχεία των αρμόδιων Διαχειριστών.

• Οριακή Τιμή Συστήματος και εκτίμηση εξέλιξης των Τιμών Εκκαθάρισης, ανά Αγοραία Χρονική Μονάδα, της Αγοράς Επόμενης Ημέρας και της Ενδοημερήσιας Αγοράς.

• ΟΤΑ και εκτίμηση εξέλιξης της Τιμής Αποκλίσεων κατά τη λειτουργία της Αγοράς Εξισορρόπησης.

• Εύρος διακύμανσης τιμών δημοπράτησης δικαιωμάτων CO2 και τιμών πετρελαίου βάσει και σχετικών μελετών διεθνών Φορέων ή Οργανισμών.

• Εξέλιξη διείσδυσης μονάδων ΑΠΕ ανά τεχνολογία. 

Το παραδοτέο θα είναι έκθεση που θα περιλαμβάνει καταγραφή και ανάλυση της εξέλιξης, αφενός των κινήσεων του ΕΛΑΠΕ, αφετέρου των προαναφερθέντων παραμέτρων (κατανάλωση ενέργειας, τιμές εκκαθάρισης της Αγοράς Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσιας Αγοράς, κ.τ.λ.). Η έκθεση θα πρέπει να περιλαμβάνει και προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ΕΛΑΠΕ, με επαν-εξέταση μέτρων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία ή και πρόσθετων προτάσεων.

Η υποβολή του παραδοτέου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο (2) μηνών μετά την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΡΑΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης