Συμφωνία Συνεργασίας του ΣΕΒ με το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας

Συμφωνία Συνεργασίας του ΣΕΒ με το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας

Το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία, αριθμεί περισσότερα από 160 μέλη

Τη  Σόφια  για την 15η  επέτειο από την ίδρυση του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία και για την υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας επισκέφθηκε, χθες, (Τετάρτη 22/1/2020), o Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος.

Το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία, αριθμεί περισσότερα από 160 μέλη,  αποτελεί τη συλλογική έκφραση της πολυάριθμης επιχειρηματικής δραστηριότητας των Ελλήνων στην Βουλγαρία και έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές οργανώσεις της χώρας.  Με συνεχείς και πρωτοπόρες δράσεις, προσφέρει μια σταθερή γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών και προωθεί δυναμικά τις διμερείς εμπορικές σχέσεις.  Μετά την υπογραφή, ο κ. Μπίτσιος  δήλωσε ότι  «οι Έλληνες επιχειρηματίες είδαν πρώτοι τις ευκαιρίες στις αγορές της Ν.Α. Ευρώπης και βρίσκονται πλέον μεταξύ των σημαντικότερων επενδυτών σε αυτές. Στην Βουλγαρία, οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει πάνω από 3 δισ. ευρώ τα τελευταία 20 χρόνια και απασχολούν περισσότερους από 37 χιλιάδες εργαζομένους. Η Συμφωνία που μόλις υπογράψαμε, θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας, με στόχο την αύξηση των εμπορικών και επιχειρηματικών συναλλαγών ανάμεσα στις δυο χώρες.  Η εμπειρία του Συμβουλίου, στην αγορά της Βουλγαρίας, σε συνδυασμό με το κύρος, τη δικτύωση και την ευρύτερη στρατηγική του ΣΕΒ, μπορεί να ανοίξει περισσότερους δρόμους και ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες στη Βουλγαρία».

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και  Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita Βουλγαρίας κ. Σταμάτης Θεοδωρόπουλος, δήλωσε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου  αποτελεί την υψηλότερης σημασίας και πλέον τιμητική αναγνώριση που μπορεί να λάβει το Συμβούλιο από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, γιατί ο ΣΕΒ είναι ο σημαντικότερος φορέας επιχειρηματικής εκπροσώπησης της Ελλάδος. Προσέδωσε στην εκδήλωση και συμβολικό χαρακτήρα γιατί πραγματοποιήθηκε την ημέρα που το Συμβούλιο συμπληρώνει 15 χρόνια από την ίδρυση και τυπική του αναγνώριση και σηματοδοτεί την είσοδό του στην επόμενη φάση δραστηριοποίησης και ανάπτυξης». Ο κ. Θεοδωρόπουλος διαβεβαίωσε ότι το Συμβούλιο μπορεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο και συνεπή εταίρο για τον ΣΕΒ στην Βουλγαρία κι εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα μέλη και των δύο οργανώσεων θα ωφεληθούν από τη συνεργασία τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης