Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

ΣΕΒ: Η αξιοποίηση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης προϋποθέτει εθνική στρατηγική και συνεργασία

tags :
ΣΕΒ: Η αξιοποίηση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης  προϋποθέτει εθνική στρατηγική και συνεργασία
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα και την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τη σύσταση «Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας»
Πραγματοποιήθηκε, χθες, 19 Δεκεμβρίου 2019, το συνέδριο του ΣΕΒ για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, με τη συμμετοχή άνω των 1.500 συνέδρων, που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις Υπουργών, επιχειρηματιών και πολλών Ελλήνων και ξένων ειδικών.
Το κύριο μήνυμα του συνεδρίου είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και της οικονομίας.
Κεντρική προϋπόθεση επιτυχίας είναι μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, αντίστοιχη αυτών που έχουν αναπτύξει 19 από τις 28 χώρες της ΕΕ, με τη σύμπραξη πολιτείας, επιχειρήσεων, ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα και την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τη σύσταση «Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας».
Σε δήλωση του ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Φέσσας τόνισε: «Η συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων, πολιτείας και ακαδημαϊκής κοινότητας είναι καθοριστική για να πετύχουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας. Η 4η βιομηχανική επανάσταση, είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας και δεν πρέπει να την αφήσουμε να χαθεί».
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης