Φυσικό Αέριο

Vitrenko (Naftogaz): Δεν υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία Ρωσίας - Ουκρανίας

Vitrenko (Naftogaz): Δεν υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία Ρωσίας - Ουκρανίας
Ο Vitrenko στη σελίδα του στο Facebook έγραψε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται σε επιλογές διαμετακόμισης
Δεν υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία για μια μακροπρόθεσμη συμφωνία διαμετακόμισης του φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με όσα είπε στέλεχος της Naftogaz και αναμεταδίδει το Platts.
Όπως αναφέρεται, η Gazprom και η Naftogaz πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη (14/12) τον τελευταίο γύρο διμερών συνομιλιών στη Βιέννη, με τον εμπορικό αξιωματούχο της Naftogaz Yuriy Vitrenko να λέει πως έχει επιτευχθεί μια προκαταρκτική συμφωνία.
Ωστόσο, ο Vitrenko δήλωσε στη S & P Global Platts σήμερα (16/12) ότι δεν γνώριζε την υπόθεση περί «προκαταρκτικής συμφωνίας».
«Έχουμε μια προκαταρκτική συμφωνία για πιθανά μέσα (συμβατική δομή) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαμετακόμιση εάν υπάρχει συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά.
Η ισχύουσα συμφωνία εφοδιασμού και διαμετακόμισης αερίου μεταξύ της Gazprom και της Naftogaz λήγει στα τέλη του 2019 και υπάρχει ανησυχία ότι, χωρίς νέα σύμβαση που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, η διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας θα μπορούσε να διαταραχθεί.
Ο Vitrenko στη σελίδα του στο Facebook έγραψε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται σε επιλογές διαμετακόμισης.
Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη καθορισμένη ημερομηνία για τον επόμενο γύρο τριμερών συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης