Ναυτιλία

Πάνω από 1.000 συμμετέχοντες στο 21st Annual Capital Link Invest in Greece Forum “Greece is Back”

tags :
Πάνω από 1.000 συμμετέχοντες στο 21st Annual Capital Link Invest in Greece Forum  “Greece is Back”
Συμμετείχαν Μεγάλοι Επενδυτές, Επιχειρήσεις, Διεθνείς Τράπεζες & Οργανισμοί και η Κυβέρνηση
Το 21st Annual Capital Link Invest in Greece Forum: “Greece is Back” πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, 2019 στη Νέα Υόρκη, στο Metropolitan Club, με μεγάλη επιτυχία προσελκύοντας για ακόμη μία φορά περισσότερους από 1,000 συμμετέχοντες.  
Έχοντας πλέον εξελιχθεί σε ένα θεσμό για την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που εμφανίζονται στην Ελλάδα, το Συνέδριο συγκέντρωσε εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς έφερε σε επαφή πλήθος διεθνών επενδυτών, επιχειρηματιών, τραπεζικών στελεχών, τεχνοκρατών και πολιτικών αξιωματούχων από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική.

GREECE IS BACK! Με μια νέα κυβέρνηση με ξεκάθαρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και λαϊκή εντολή σε συνδυασμό με μια σαφή, ρεαλιστική και φιλική προς τις επιχειρήσεις στρατηγική, η Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει μια σταθερή πορεία ανάπτυξης. Οι επενδύσεις προερχόμενες από επιχειρηματίες του εξωτερικού είναι κρίσιμης σημασίας για την επανέναρξη της οικονομίας. Με ένα αποδεδειγμένο ιστορικό και ευρεία αποδοχή στις επιχειρηματικές, οικονομικές και επενδυτικές κοινότητες, το Συνέδριο της Capital Link πραγματοποιήθηκε στην τέλεια χρονική στιγμή για να μεταδώσει το σωστό μήνυμα σε ένα ευρύτερο και ιδιαίτερα στοχευμένο κοινό, να ενισχύσει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να βοηθήσει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ειδικότερα, οι διεθνείς επενδυτές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Οικονομία, καθώς και για το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που στοχεύει στην παροχή κινήτρων και στη δομική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Επιπλέον, οι επενδυτές ενημερώθηκαν για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην κεφαλαιαγορά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε επιμέρους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας που αφορούν θέματα όπως η μακροοικονομική εικόνα στην μετα-Brexit εποχή, η διαχείριση του δημοσίου χρέους, η ενέργεια, η ανάπτυξη των υποδομών, η αγορά των ακινήτων, ο τουρισμός, ο τραπεζικός τομέας, η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Θεσμών, Διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης, σημαντικοί Αμερικανοί επενδυτές με ενεργό παρουσία στην Ελλάδα, 5  – πέντε Διεθνείς Επενδυτικές Τράπεζες, οι 4 – τέσσερις Συστημικές Ελληνικές Τράπεζες και σημαντικό Κυβερνητικό Επιτελείο:

    Ο κ. Χάρης Λαλάκος, Πρέσβης της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
    Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης (μέσω τηλεοπτικού μηνύματος)
    Επτά Κυβερνητικοί Εκπρόσωποι:
•    Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών  
•    Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
•    Ο κ. Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού
•    Ο κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
•    Ο κ. Γιώργος Ζαββός, Υφυπουργός Οικονομικών, Υπεύθυνος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα
•    Ο κ. Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
•    Ο κ. Γεράσιμος Θωμάς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
    Ο κ. Γεώργιος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
    Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη
    Οι εκπρόσωποι των Θεσμών κ. Francesco Drudi και κ. Paul Kutos
    Ο Δρ. Martin Czurda, Διευθύνων Σύμβουλος - Hellenic Financial Stability Fund
    Ο κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου
    Ο κ. Δημήτρης Τσάκωνας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής - Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ)

Το Συνέδριο προσέφερε στο κοινό έναν μοναδικό συνδυασμό πληροφόρησης, marketing, και ευκαιρίες δικτύωσης.  Οι συμμετέχοντες φέτος είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την Ελλάδα από:
•    83 υψηλού επιπέδου ομιλητές που απευθυνθήκαν σε
•    Περισσότερα από 1,000 άτομα που παρακολούθησαν το Συνέδριο
•    Περισσότερες από 100 κατ’ ιδίαν συναντήσεις για  τις εισηγμένες και μη εταιρίες, καθώς και για τα μέλη της Κυβέρνησης.
•    Ξεχωριστές συναντήσεις για τους Υπουργούς της Κυβέρνησης με ξένους επενδυτές  που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα
•     Ενώ παράλληλα όλοι οι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία επαφών και δικτύωσης στα πλαίσια των παράλληλων          εκδηλώσεων του Συνεδρίου

«Συνάντηση Ξένων Θεσμικών Επενδυτών με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Κυβέρνησης» & τις Εισηγμένες Εταιρείες
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Συνέδριο παρείχε στους ξένους επενδυτές μια μοναδική δυνατότητα δικτύωσης μέσα από περισσότερα από 100 one-to-one meetings με Θεσμικούς Επενδυτές που εκπροσωπούν μεγάλα ξένα funds με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με εισηγμένες και μη εισηγμένες εταιρείες, καθώς και με μέλη της αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης. Σε συνεργασία με τις επενδυτικές τράπεζες που υποστηρίζουν το Συνέδριο, διοργανώθηκαν δύο group sessions για τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο καθένας αναφέρθηκε σε θέματα του χαρτοφυλακίου του και του ενδιαφέροντος των επενδυτών.
Επιπλέον, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής,                                 κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, πραγματοποίησαν μια σειρά από one-to-one meetings με επενδυτές και  υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς.
Ενδεικτικά funds : Athanor Capital, Bienville Capital, BlackRock, BlueCrest Capital, Brookfield Asset management, Consilience Capital, Eaton Vance, Fir Tree Partners, Goldman Sachs Asset Management, Helm, Morgan Stanley, MSK Capital Partners, Nomura, Third Point, Pimco, Evermore, Psaros KPS, Monarch, Knighthead, Stonehill, Olympus Peak, Citi, Aberdeen, Helm, East Rock, Centerbridge, Beachpoint, Weterwheel

Ομογενειακά και Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης
Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των εταιριών, είχαν επαφή με όλα τα ομογενειακά MME που κάλυψαν το Συνέδριο καθώς και με τα ακόλουθα Διεθνή Μέσα: Wall Street Journal, Bloomberg, YAHOO Finance, Reuters, New York Times, Tradewinds.

Ο κ. Nicolas Bornozis, Πρόεδρος της Capital Link, και διοργανωτής της εκδήλωσης ανέφερε ότι η διοργάνωση του φετινού φόρουμ είναι ένα νέο ορόσημο στις προσπάθειες της Capital Link για τα τελευταία 21 χρόνια που συστηματικά προβαλλει την Ελλάδα σε ένα ευρύτερο κοινό ως επι

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης