Φυσικό Αέριο

Κατάρ: Σχέδια για αύξηση κατά 64% έως το 2027 της παραγωγής LNG

Κατάρ: Σχέδια για αύξηση κατά 64% έως το 2027 της παραγωγής LNG
Σημαντικά οφέλη για την βιομηχανία
Στους 126 εκατομμύρια τόνους αναμένεται να φτάσει έως το 2027 η συνολική χωρητικότητα LNG του Κατάρ, σημειώνοντας αύξηση κατά 64% από τα σημερινά επίπεδα.
Αυτά δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Petroleum, Saad Sherida Al –Kaabi, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε ότι οι νέες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι τα παραγωγικά στρώματα στην περιοχή Ras Laffan του Κατάρ , ανοίγοντας το δρόμο για το νέο έργο παραγωγής LNG στο βόρειο τμήμα της χώρας.
«Μελέτες και δοκιμές δοκιμών επιβεβαίωσαν επίσης την ικανότητα παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων αερίου από αυτόν το νέο πεδίο. Τα επιβεβαιωμένα αποθέματα φυσικού αερίου του North Field υπερβαίνουν τα 1.760 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια» πρόσθεσε ο Al-Kaabi.
Παράλληλα, εξήγησε πως ως αποτέλεσμα αυτών των ευρημάτων, η βιομηχανία φυσικού αερίου της χώρας θα επωφεληθεί σημαντικά, ανοίγοντας παράθυρο σε ευρύτερους ορίζοντες. Τα αποτελέσματα θα επιτρέψουν στην εταιρεία να ξεκινήσει την απαραίτητη τεχνική εργασία για δύο επιπλέον τρένα υγροποίησης LNG με συνολική ετήσια δυναμικότητα 16 εκατομμυρίων τόνων ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης