Δανία: Η πρωταθλήρια χώρα στη χρήση αιολικής ενέργειας - Σταδιακή μετάβαση στις ΑΠΕ

Δανία: Η πρωταθλήρια χώρα στη χρήση αιολικής ενέργειας - Σταδιακή μετάβαση στις ΑΠΕ
Η αιολική ενέργεια βοήθησε τη Δανία να παράξει το 42%  της συνολικής καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανεμογεννήτριες
Το υψηλότερο ποσοστό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον άνεμο πέτυχε η Δανία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αναμεταδίδει το weforum.org
Ειδικότερα, η αιολική ενέργεια βοήθησε τη Δανία να παράξει το 42%  της συνολικής καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες.
Το επίτευγμα έδειξε ότι ο στόχος της χώρας να τερματίσει την εξάρτησή της από τον άνθρακα μέχρι το 2030 είναι εφικτός, όπως επίσης και η σταδιακή μετάβαση στις ανανεώσιμες.
Χαρακτηριστικό το γεγονός πως μεταξύ 1990 – 2015, οι εκπομπές CO2 υποχώρησαν κατά 36%.

76

Ενώ η απόφαση της Δανίας να υιοθετήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης παγκόσμιας προσπάθειας για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων, η χώρα έχει παράλληλα οικονομικό συμφέρον. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ανεμογεννητριών στον κόσμο η Vestas Wind Systems, έχει έδρα στη Δανία, ενώ η κυβέρνηση της χώρας ελέγχει την εταιρεία Orsted (πρώην Dong), η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης υπεράκτιων αιολικών πάρκων σε διεθνές επίπεδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης