Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Google θα επενδύσει πάνω από 2 δις ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Google θα επενδύσει πάνω από 2 δις ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η επένδυση περιλαμβάνει 18 νέες ενεργειακές συμφωνίες και θα αυξήσει την ήδη υπάρχουσα υποδομή της Google στις ανανεώσιμες πηγές κατά 40%
Η Google με μεγάλη περηφάνεια, ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυσή της έως τώρα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ο τεχνολογικός κολοσσός θα επενδύσει πάνω από $2 δισεκατομμύρια σε υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Νότια Αμερική παράγοντας 1.600 megawatt από ηλιακή και αιολική ενέργεια.
Η επένδυση περιλαμβάνει 18 νέες ενεργειακές συμφωνίες και θα αυξήσει την ήδη υπάρχουσα υποδομή της Google στις ανανεώσιμες πηγές κατά 40%.
Στις ΗΠΑ σκοπεύει να διπλασιάσει την παραγωγή ενέργειας από ηλιακά πάνελ, ενώ επενδύει και σε μία υβριδική τεχνολογία στη Χιλή που θα συνδυάσει ηλιακή και αιολική ενέργεια. Σύντομα θα ανακοινωθούν και τα σχέδια της εταιρίας για την Ευρώπη.
Οι εργαζόμενοι της Google ήταν οι πρώτοι που πίεσαν για περισσότερες πράσινες επενδύσεις. Πάνω από 1.600 υπάλληλοι υπέγραψανεπιστολή με την οποία ζητούν κλιματικούς στόχους από την εταιρία.
Η τεχνολογία δεν είναι “πράσινη”. Το αποτύπωμα άνθρακα μόνο των data centers της βιομηχανίας τεχνολογίας, συγκρίνεται με αυτό της αεροπλοΐας. Και ενώ η Google δεσμεύεται για τη βιωσιμότητα δηλώνοντας πως οι επιχειρήσεις της σε παγκόσμια κλίμακα είναι ουδέτερες (οι εκπομπές άνθρακα αντισταθμίζονται από τις αντίστοιχες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ή αγορές ορίων άνθρακα) και ελπίζοντας σε μακροπρόθεσμη κατανάλωση ενέργειας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα ελεύθερη από άνθρακα (αλλά χωρίς δεσμευτική ημερομηνία), δεν αποτυπώνεται η πραγματικότητα.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης