Εγκαινιάστηκε από τη Vattenfall το μεγαλύτερο παράκτιο αιολικό πάρκο της Σκανδιναβίας

Εγκαινιάστηκε από τη Vattenfall το μεγαλύτερο παράκτιο αιολικό πάρκο της Σκανδιναβίας
Το αιολικό πάρκο Horns Rev 3, αποτελείται από 49 ανεμογεννήτριες και βρίσκεται 25-40 χιλιόμετρα από τη δυτική ακτή της Δανίας στη Βόρεια Θάλασσα
Εγκαινιάστηκε από τον ευρωπαϊκό κολοσσό Vattenfall το μεγαλύτερο παράκτιο αιολικό πάρκο της Σκανδιναβίας, πριν από λίγες μέρες.
Πρόκειται για το αιολικό πάρκο Horns Rev 3, αποτελείται από 49 ανεμογεννήτριες και βρίσκεται 25-40 χιλιόμετρα από τη δυτική ακτή της Δανίας στη Βόρεια Θάλασσα.
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vattenfall, Magnus Hall υπογράμμισε πως: «Το Horns Rev 3 είναι το μεγαλύτερο παράκτιο αιολικό πάρκο στη Σκανδιναβία και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για τη συνεχιζόμενη μετάβαση της Δανίας σε ένα σύστημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι ένα βήμα που ανταποκρίνεται πλήρως στις φιλοδοξίες μας».
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής του αιολικού τμήματος της Vattenfall, Gunnar Groebler, ο οποίος τόνισε πως: «Πρόκειται για ένα μοναδικό επίτευγμα που οφείλεται στην καταπληκτική συνεργασία που είχαν οι εργαζόμενοι με τους συνεργάτες μας. ευελπιστούμε σε ένα μελλοντικό ενεργειακό σύστημα χωρίς ορυκτά καύσιμα».

3213

Μάλιστα, η Vattenfall «πήρε» το έργο με μια ιστορική χαμηλή προσφορά το 2015 και έκτοτε συνέχισε τις προσπάθειές της για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διατηρώντας παράλληλα την κερδοφορία και το χαμηλό κόστος.
Υπενθυμίζεται ότι, τα πρώτα βήματα για την κατασκευή του, έγιναν τον Οκτώβριο του 2017 και οι πρώτοι στρόβιλοι άρχισαν να παραδίδουν ηλεκτρική ενέργεια στους καταναλωτές στις 23 Δεκεμβρίου 2018.
Τέλος, η Vattenfall κατασκευάζει τις υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις Vesterhav Syd & Nord και Kriegers Flak προσθέτοντας συνολικά πάνω από 1,4 GW αιολική ενέργεια στο δανικό ενεργειακό σύστημα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης