Ναυτιλία

Πλοία με τεχνολογία μηδενικών εκπομπών στη Βρετανία από το 2025

Πλοία με τεχνολογία μηδενικών εκπομπών στη Βρετανία από το 2025
Νέο σχέδιο για τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης
Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη 11/7/2019 ότι όλα τα νέα πλοία παραγγελιών από το 2025 και προορίζονται για τα ύδατά της πρέπει να είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία μηδενικών εκπομπών, ως μέρος ενός νέου σχεδίου μείωσης της θαλάσσιας ρύπανσης.
Η Βρετανία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα στόχο για την επίτευξη καθαρών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2050, καθιστώντας την πρώτη από τις μεγαλύτερες χώρες της G7 που θέτει έναν τέτοιο στόχο.
Στο πλαίσιο ενός νέου «Καθαρού Θαλάσσιου Σχεδίου» που παρουσιάστηκε την Πέμπτη, η κυβέρνηση επεσήμανε ότι τα πλοία που θα παραγγελθούν από το 2025 και μετά θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές. Τέτοια σκάφη συνήθως μπορούν να τροφοδοτούνται με μπαταρίες ή βιοκαύσιμα, για παράδειγμα, και να διατηρούν εναλλακτική λύση ορυκτών καυσίμων ως εφεδρικό.
"Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης τρόπους για την παροχή κινήτρων για τη μετάβαση στη ναυτιλία με μηδενικών εκπομπών που θα ανακοινωθούν το επόμενο έτος", ανέφερε το βρετανικό τμήμα μεταφορών.
Είπε ότι έχει ξεκινήσει ένας διαγωνισμός ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών (1,25 εκατομμύρια δολάρια) για να βρεθούν τρόποι για τη μείωση των θαλάσσιων εκπομπών.
Ο ναυτιλιακός τομέας της Βρετανίας έχει ήδη λάβει μέτρα για τη μείωση των εκπομπών.
Τα υβριδικά οχηματαγωγά χρησιμοποιούνται ήδη στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των νησιών της Σκωτίας και των διασυνοριακών διαδρομών στο Isle of Wight.
Η Αρχή Λιμένος του Λονδίνου χρησιμοποιεί επίσης υβριδικά σκάφη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης