Φυσικό Αέριο

Η Δανία καθυστερεί τον Nord Stream 2 – Το 2020 προβλέπεται η έναρξη

tags :
Η Δανία καθυστερεί τον Nord Stream 2 – Το 2020 προβλέπεται η έναρξη
Λόγω καθυστερήσεων στη λήψη αδειών
Το ρωσικό έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στη Γερμανία ενδέχεται να ξεκινήσει το 2020 και όχι το τέλος του 2019 λόγω καθυστερήσεων στη λήψη αδειών από τη Δανία, ανέφερε το  Interfax την Παρασκευή 17/5/2019 επικαλούμενο πηγές από την Nord Stream 2 AG.
Η ρωσική εταιρεία έχει δύο εκκρεμείς αιτήσεις διαδρομής στις δανικές αρχές, η πρώτη από τις οποίες υποβλήθηκε πριν από πάνω από δύο χρόνια, αλλά ζητήθηκε τον Μάρτιο να αξιολογήσει μια τρίτη επιλογή διαδρομής στα ύδατα της Δανίας.
Σύμφωνα με το Interfax η ημερομηνία έναρξης θα μπορούσε να αναβληθεί για αργότερα  στο 2020 εάν πρέπει να ακολουθηθεί το τρίτο σενάριο.
Η  Nord Stream 2 δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ότι θεωρεί ότι αναγκάστηκε, παράνομα, να υποβάλει αίτηση για μια τρίτη διαδρομή και ότι εξακολουθεί να ελπίζει να εγκριθεί μία από τις δύο πρώτες διαδρομές.
"Ο αγωγός Nord Stream 2 μπορεί σίγουρα να υλοποιηθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμά μας", ανέφερε.
"Από τις προοπτικές του έργου του έργου, πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του έργου μέχρι τα τέλη του 2019", δήλωσε η εκπρόσωπος της επιχείρησης Irina Vasilyeva
Η Nord Stream 2 είναι επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom, με το 50% της χρηματοδότησης να προέρχεται από την γερμανική Uniper και τη μονάδα Wintershall της BASF, την αγγλο-ολλανδική εταιρεία Shell, την αυστριακή OMV και την γαλλική  Engie.
Η Gazprom αρνήθηκε να σχολιάσει.
Το Nord Stream 2 έχει δεχθεί πυρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Βόρειας και της Βαλτικής Θάλασσας, οι οποίες φοβούνται ότι θα αυξήσουν την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό φυσικό αέριο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης