Απόψεις

Π.Μπουσμπουρέλης: Τους πήρε το Ποτάμι, τους πήρε ο Ποταμός;

Π.Μπουσμπουρέλης: Τους πήρε το Ποτάμι, τους πήρε ο Ποταμός;
To κρίσιμο διακύβευμα των 151 για τις Πρέσπες
Με την ψήφο εμπιστοσύνης εξασφαλισμένη για την κυβέρνηση ανοίγει το επόμενο επεισόδιο που έχει να κάνει με αυτήν καθ’ αυτήν την συμφωνία των Πρεσπών.
Και το μπαλάκι είναι στο Ποτάμι, που λόγω της πολιτικής ισορροπιών που ακολουθεί, έχει αποφύγει μια σκληρή κριτική η οποία πρέπει να του γίνει για την συγκεχυμένη εικόνα που παρουσιάζει.
Αυτά τα οποία πρεσβεύει, οι αντιφάσεις και οι μεμονωμένες επιλογές των βασικών στελεχών του δεν συνάδουν με την εικόνα ενός στοιχειωδώς συνεκτικού κόμματος.
Για αυτό και δεν έχει καμία ελπίδα να μπει στην βουλή στις επόμενες εκλογές και όλοι αναμένουν πώς θα κινηθούν τα στελέχη του όσο θα πλησιάζει η ώρα των «πραγματικών» εκλογών.
Το τι θα κάνει λοιπόν η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού είναι το μεγάλο διακύβευμα  και πολύ περισσότερο για τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε δια στόματος Νίκου  Βούτση ότι θέλει πάση θυσία τους 151, ώστε να σφραγίσει την πολιτική επιδοκιμασία μιας τέτοιας σημασίας που έχουν οι Πρέσπες και να δείξει προς ΗΠΑ και Ευρώπη, ότι ολοκλήρωσε αυτό το κρίσιμο εγχείρημα.
Από εκεί εξαρτώνται λοιπόν πολλά και για τον υπόλοιπο πολιτικό βίο αυτής της κυβέρνησης και των ανταλλαγμάτων που θα πάρει.
Αυτό είναι το νέο διακύβευμα από το οποίο θα εξαρτηθούν οι νέες πολιτικές ισορροπίες και όχι αν ο Δανέλης αποφάσισε να στηρίξει τον Τσίπρα. Μαθήματα ηθικής τάξης στην πολιτική δεν χρειάζονται, χρειάζεται ρεαλισμός και αποδοχή των δημοκρατικών θεσμών.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για το Ποτάμι!

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης