Νέο σύστημα ποσοστώσεων ΑΠΕ για την Κίνα μέχρι το τέλος του 2018

Νέο σύστημα ποσοστώσεων ΑΠΕ για την Κίνα μέχρι το τέλος του 2018
Στο πλαίσιο του νέου συστήματος ποσοστώσεων, θα καθοριστούν ελάχιστοι στόχοι για την κατανάλωση ανανεώσιμης ενέργειας για κάθε περιοχή στην Κίνα
Ένα νέο σύστημα ποσοστώσεων των ΑΠΕ σχεδιάζει να εισάγει η Κίνα μέχρι το τέλος του έτους με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των ανανεώσιμων και τη μείωση των αποβλήτων, σύμφωνα με κυβερνητικό σχέδιο δράσης που ανακοινώθηκε χθες (4/12).
Σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης για την Κατανάλωση Καθαρής Ενέργειας (2018-2020) από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) και την Εθνική Διοίκηση Ενέργειας (2018-2020), το ποσοστό των σπατάλης ανανεώσιμης ενέργειας θα μειωθεί από το σημερινό επίπεδο του 12% σε 5% το 2020.
Στο πλαίσιο του νέου συστήματος ποσοστώσεων, θα καθοριστούν ελάχιστοι στόχοι για την κατανάλωση ανανεώσιμης ενέργειας για κάθε περιοχή στην Κίνα.
Οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που περιλαμβάνονται στο σύστημα θα λάβουν πιστοποιητικά ανανεώσιμης ενέργειας όταν αγοράζουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα πρέπει να αγοράσουν πρόσθετα πιστοποιητικά εάν δεν τηρούν τους υποχρεωτικούς στόχους.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η NDRC θα δημιουργήσει νέους μηχανισμούς και πολιτικές καθορισμού τιμών. Η Επιτροπή θα εφαρμόσει επίσης ένα σύστημα που θα απαιτεί από τις τοπικές κυβερνήσεις να παράσχουν στην αγορά ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Οι βιομηχανικοί καταναλωτές που διαθέτουν τις δικές τους μονάδες ηλεκτροπαραγωγής θα ενθαρρυνθούν επίσης να παράγουν το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής τους ενέργειας από τοπικές ανανεώσιμες πηγές.
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας στον κόσμο και έχει ως στόχο να αυξήσει το μερίδιο της μη ορυκτής ενέργειας στη συνολική κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας στο 15% έως το 2020 και στο 20% μέχρι το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης