Αναλύσεις

Συνάντηση Σταθάκη - Κανιέτε (Επίτροπος Ενέργειας) στις 19 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση Σταθάκη - Κανιέτε (Επίτροπος Ενέργειας) στις 19 Ιανουαρίου 2017
Ευκαιρία για την ελληνική πλευρά εκτιμάται η συγκεκριμένη επαφή
Tα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για την συνάντηση του ΥΠΕΝ κ. Γιώγου Σταθάκη με τον Επίτροπο Αρίας Κανιέτε στις 19 Ιανουαρίου.
Τα ανοιχτά θέματα είναι πολλά, μεταξύ των οποίων αυτά της καθαρής ενέργειας αλλά και όλα όσα έχουν να κάνουν με το συνολικό πρόγραμμα της ελληνικής πλευράς στις ενεργειακές προσαρμογές του Μνημονίου.
Σαν σημειολογία θεωρείται πολύ σημαντική αυτή η συνάντηση αυτή, ιδιαίτερα εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος,όπως όλα δείχνουν.

Το πρόγραμμα LIFE στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα θα χρηματοδοτηθούν συνολικά 5 έργα, συνολικού ύψους 9,3 εκατομμυρίων ευρώ,στα πλαίσια του συνολικού ευρωπαικού προγράμματος που προώθησε ο Επίτροπος.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της προτεραιότητας «Φύση και βιοποικιλότητα» θα χρηματοδοτηθούν δύο έργα, το «LIFE AMYBEAR», που έχει στόχο την προστασία σαρκοβόρων από θανατηφόρα χτυπήματα στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους, καθώς και το «LIFE Prespa Waterbirds», το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της κατάστασης διατήρησης συγκεκριμένων ειδών πουλιών στην περιοχή της Μικρής Πρέσπας στη βόρεια Ελλάδα.
Στα πλαίσια της προτεραιότητας «Περιβάλλον & αποδοτική χρήση των πόρων» εγκρίνονται 2 καινοτόμα σχέδια, το «LIFEPOSITIVEMgOFGD», με σκοπό την ανακύκλωση των στερεών αποβλήτων, όπως και το «LIFE-F4F» για την ασφαλή μετατροπή απορριμμάτων τροφίμων από ξενοδοχεία σε ζωοτροφές.
Τέλος, ένα ακόμη σχέδιο εγκρίνεται στα πλαίσια της «Περιβαλλοντικής Διακυβέρνησης και Πληροφόρησης», με στόχο την εφαρμογή των κανονισμών της ΕΕ σχετικά με την αειφορική χρήση των χημικών προϊόντων στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Το «LIFE CHEREE» θα παράσχει καθοδήγηση, κατάρτιση και υποστήριξη σε επιθεωρητές και άλλους υπευθύνους στην Ελλάδα και την Κύπρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης