Τελευταία Νέα
Εξοικονόμηση

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα κινητά; Και όμως υπάρχει εφαρμογή για αυτό

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα κινητά; Και όμως υπάρχει εφαρμογή για αυτό

Λειτουργεί μειώνοντας την αποστράγγιση ενέργειας

Ακούγεται τρελό αλλά υπάρχει!
Εφαρμογή επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των τηλεφώνων Android έως και μία ώρα επιπλέον την ημέρα.
 Σύμφωνα με το elektormagazine ερευνητές του Πανεπιστημίου του Waterloo έχουν αναπτύξει μια εφαρμογή που επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των smartphones έως και μία ώρα την ημέρα χωρίς να επηρεάζει σημαντικά την απόδοση.
Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις Android χρησιμοποιούν μια τεχνική που επιτρέπει το άνοιγμα πολλαπλών παραθύρων ταυτόχρονα, παρόμοια με τις δυνατότητες ενός επιτραπέζιου λειτουργικού συστήματος. Αυτή η τεχνική, ωστόσο, θέτει πρόσθετη αποστράγγιση της μπαταρίας η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό μόνο με την εγκατάσταση αυτής της νέας εφαρμογής.
 Η εφαρμογή λειτουργεί μειώνοντας την εμφανιζόμενη φωτεινότητα των παραθύρων εφαρμογής που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Όταν αλληλεπιδράτε με μια εφαρμογή, η φωτεινότητα άλλων παραθύρων θα μειωθεί, μειώνοντας έτσι τη μέση κατανάλωση ενέργειας του smartphone. Περίπου 200 χρήστες smartphone έχουν δοκιμάσει ήδη την εφαρμογή και αναφέρουν βελτίωση της μπαταρίας κατά 10 έως 25%.
 Η εφαρμογή εξοικονόμησης ενέργειας διασφαλίζει ότι το τηλέφωνο λειτουργεί σε χαμηλότερη θερμοκρασία λόγω της μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας και η λιγότερο συχνή φόρτιση έχει ως αποτέλεσμα μια εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
 Τα αποτελέσματα της μελέτης MultiDroid: Τεχνική βελτιστοποίησης της ενέργειας για λειτουργίες πολλαπλών παραθύρων σε smartphones OLED δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο περιοδικό IEEE Access

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης