Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Εξοικονομώ κατ' Οίκον: Αναμένεται νέος γύρος ταλαιπωρίας με την επανεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Εξοικονομώ κατ' Οίκον: Αναμένεται νέος γύρος ταλαιπωρίας με την επανεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας
Μία δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας του συστήματος θα έδινε τη δυνατότητα να επισημανθούν τυχόν δυσλειτουργίες του και να επιλυθούν τα όποια προβλήματα
Τον φόβο ότι το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» δεν θα αρχίσει να “τρέχει” ομαλά, ακόμη κι όταν διασφαλισθεί πως το πληροφοριακό σύστημα υποβολής αιτήσεων δεν πρόκειται να καταρρεύσει, εκφράζουν μηχανικοί που έχουν αναλάβει την προετοιμασία των απαραίτητων δικαιολογητικών για ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ο λόγος είναι πως, ακόμη και με τη νέα χρονική μετάθεση που ανακοινώθηκε χθες (13/3) για την επανεργοποίηση του συστήματος, και πάλι δεν εισακούστηκε η παραίνεση πολλών φορέων να δοθεί η δυνατότητα δοκιμής του συστήματος από τους μηχανικούς και τους υπόλοιπους επαγγελματίες που εμπλέκονται στο πρόγραμμα, ώστε να αποκτήσουν ευχέρεια στη χρήση του πριν από την επίσημη πρεμιέρα.
Έτσι, εκτιμούν πως είναι πολύ πιθανό με την επανέναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, ακόμη κι αν πλέον η πλατφόρμα λειτουργεί απρόσκοπτα, να ξεκινήσει ένας νέος γύρος ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων, αυτή τη φορά από λάθη και παρανοήσεις στην καταχώριση των στοιχείων.

Αναγκαία η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος

Σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους της αγοράς, με δεδομένο πως το πληροφοριακό σύστημα χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, μία δοκιμαστική περίοδος θα έδινε επίσης τη δυνατότητα να επισημανθούν τυχόν δυσλειτουργίες του από όσους το επισκεφθούν, ώστε να διορθωθούν πριν αρχίσει να λειτουργεί κανονικά.
Αντίθετα, από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει αυτή η δοκιμαστική περίοδος, οι όποιες δυσλειτουργίες θα πρέπει να αντιμετωπισθούν παράλληλα με την υποβολή των αιτήσεων, δυσχεραίνοντας σε μία τέτοια περίπτωση για μία ακόμη φορά την υλοποίηση του προγράμματος.
Την πιλοτική λειτουργία του συστήματος, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα πριν από την κανονική έναρξη, συμπεριέλαβε χθες και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός στις 11 προτάσεις του για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», τις οποίες κατέθεσε στον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη με επιστολή του.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ, θα πρέπει να υπάρξει στο ενδιάμεσο περίοδος δοκιμαστικής χρήσης του πληροφοριακού συστήματος σε πραγματικές συνθήκες, «ώστε αφενός να  αποκαλυφθούν πιθανές αδυναμίες και αστοχίες και αφετέρου να εξοικειωθούν όλοι με τη νέα πλατφόρμα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης