Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

GPO: Επιστροφή Τσίπρα στην κεντροαριστερά - Κρατά ο Ανδρουλάκης

GPO: Επιστροφή Τσίπρα στην κεντροαριστερά - Κρατά ο Ανδρουλάκης
Υπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τάσσονται οι ψηφοφόροι και των δύο κομμάτων στην ίδια δημοσκόπηση

Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται στο ερώτημα για το πρόσωπο που θα μπορούσε να ενώσει την Κεντροαριστερά τόσο στο σύνολο των ερωτηθέντων, όσο και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της GPO.

Ειδικότερα, το 19% επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιο πρόσωπο μπορεί να ενώσει την κεντροαριστερά, ακολουθεί ο Στέφανος  Κασσελάκης με 10,6%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,4%, ο Χάρης Δούκας με 9,3%, ο Παύλος Γερουλάνος με 6,2%, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,7% και ο Παύλος Χρηστίδης με 4,1%. «Κανείς από αυτούς» απαντά ωστόσο η πλειοψηφία με ποσοστό 28%.


διάγραμμα.png


Διπλάσια είναι τα ποσοστά του Τσίπρα έναντι του Κασσελάκη στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο ερώτημα.

διάγραμμα_1.png

Παράλληλα, το ενδιαφέρον στοιχείο που αναδεικνύει η δημοσκόπηση είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται δεύτερος ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη.

διάγραμμα_2.png

Στην ίδια δημοσκόπηση, υπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τάσσονται οι ψηφοφόροι και των δύο κομμάτων. Υπέρ της συνεργασίας τάσσονται το 70,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 52,3% του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων σε ποσοστό 66,4% πιστεύει ότι να πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Πηγή: skai.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης