Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Υποχώρηση 1% για το πετρέλαιο

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Υποχώρηση 1% για το πετρέλαιο

Μειώθηκαν τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος

 

Το πετρέλαιο υποχώρησε την Τετάρτη λόγω της αύξησης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, ενώ ο κίνδυνος διακοπής του εφοδιασμού από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και τον τυφώνα Μίλτον στις Ηνωμένες Πολιτείες περιόρισε την πτώση των τιμών.
Το Brent υποχωρούσε 1,04%, στα 76,38 δολ. το βαρέλι στις 19:31 ώρα Ελλάδας. Το West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ υποχώρούσε 0,8%, στα 72,97 $.
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,8 εκατομμύρια βαρέλια στα 422,7 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια.

Η άνοδος ωστόσο, ήταν μικρότερη από τις εκτιμήσεις του American Petroleum Institute την Τρίτη, γεγονός που συνέβαλε στον περιορισμό της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, δήλωσε ο Bob Yawger, διευθυντής συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου της Mizuho στη Νέα Υόρκη.
Μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες μειώσεις στη βενζίνη και τα αποστάγματα συνέβαλαν επίσης στην άμβλυνση των επιπτώσεων στις τιμές, είπε ο Yawger.

Αύξηση ζήτησης

Η χώρα προετοιμάζεται τώρα για έναν δεύτερο τυφώνα τον Μίλτον, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στην ξηρά ως μεγάλη καταιγίδα στη Φλόριντα την Τετάρτη. Η καταιγίδα έχει ήδη αυξήσει τη ζήτηση για βενζίνη στην πολιτεία, γεγονός που βοήθησε στη στήριξη των τιμών του αργού.

Το Brent και το WTI κέρδισαν πάνω από 1% νωρίτερα στη συνεδρίαση, αφού οι τιμές είχαν υποχωρήσει την Τρίτη κατά περισσότερο από 4% σε μια πιθανή κατάπαυση του πυρός Χεζμπολάχ-Ισραήλ, αν και οι αγορές παραμένουν επιφυλακτικές για μια πιθανή ισραηλινή επίθεση στην ιρανική πετρελαϊκή υποδομή.

Οι επενδυτές ανησυχούν για την αργή ανάπτυξη που μειώνει τη ζήτηση καυσίμων στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.
Η ασθενής ζήτηση εξακολουθεί να στηρίζει τις θεμελιώδεις προοπτικές. Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) υποβάθμισε την Τρίτη την πρόβλεψή της για τη ζήτηση για το 2025 λόγω της αποδυνάμωσης της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική.
Οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις από τις αναμενόμενες συνομιλίες μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την εντατικοποίηση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.
Η πετρελαιοπαραγωγός περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για οποιαδήποτε ισραηλινή απάντηση σε μια ιρανική πυραυλική επίθεση την περασμένη εβδομάδα ως αντίποινα για τη στρατιωτική κλιμάκωση του Ισραήλ στον Λίβανο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης