Ενέργεια

TotalEnergies: Επένδυση 10,5 δισ. σε κοίτασμα πετρελαίου και αερίου στο Σουρινάμ

TotalEnergies: Επένδυση 10,5 δισ. σε κοίτασμα πετρελαίου και αερίου στο Σουρινάμ
Η μικρή χώρα της Νότιας Αμερικής θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της γειτονικής Γουιάνας
Στην επένδυση ύψους 10,5 δισ. δολαρίων, για μια υπεράκτια ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Σουρινάμ συμφώνησαν να προχωρήσουν η γαλλική TotalEnergies και η αμερικανική APA Corp.

Σύμφωνα με το Offshore Energy, πρόκειται για το κοίτασμα Gran Morgu, το οποίο βρίσκεται στο οικόπεδο 58, περίπου 140 χλμ. από την ακτή της μικρής αμερικανικής χώρας και έχει εκτιμηθεί ότι περιέχει ανακτήσιμους πόρους που ανέρχονται σε 700 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, όπως δείχνουν οι υπολογισμοί.

Η μικρή χώρα της Νότιας Αμερικής θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της γειτονικής Γουιάνας, όπου μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Exxon Mobil το 2019 άρχισε να αναπτύσσει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια βαρέλια ανακτήσιμων πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, μετατρέποντας τη χώρα σε εξέχοντα παραγωγό.

Η Total Energies δήλωσε ότι η επενδυτική απόφαση για το έργο των 10,5 δισ. δολαρίων θα ληφθεί το τέταρτο τρίμηνο, με στόχο να ξεκινήσει η παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2028.

Ο Annand Jagesar, Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής εταιρείας ενέργειας του Σουρινάμ και του ρυθμιστή αγοράς Staatsolie, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα, ότι ήταν «πολύ πιθανό» η Staatsolie να πετύχει να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που απαιτούνται για να ασκήσει το δικαίωμα αγοράς του 20% του έργου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης