Ενέργεια

EY: Λιγότεροι Αμερικανοί θέλουν να αγοράσουν EV

EY: Λιγότεροι Αμερικανοί θέλουν να αγοράσουν EV

Οι ανησυχίες για το κόστος και τη βιωσιμότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί τροχοπέδη για την απόκτησή τους

Ο αριθμός των ανθρώπων στις ΗΠΑ που θα ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα έχει μειωθεί κατά 14% από πέρυσι, καθώς οι οδηγοί ανησυχούν για τη μακροζωία της μπαταρίας και τη διαθεσιμότητα φορτιστή.

Πρόκειται για συμπέρασμα που έβγαλε η EY η οποία διαπίστωσε στον ετήσιο δείκτη καταναλωτή κινητικότητας ότι μόνο το 34% των ερωτηθέντων Αμερικανών που σχεδίαζαν αγορά αυτοκινήτου τους επόμενους 24 μήνες ήθελαν αυτό το αυτοκίνητο να είναι ηλεκτρικό. Αυτό είναι χαμηλότερο από 48% στην περσινή έρευνα.

«Ενώ έχουμε δει σημαντικές αυξήσεις στο ενδιαφέρον και τις αγορές ηλεκτρικών οχημάτων από το 2020, η φετινή MCI παρουσιάζει πτώση στη ζήτηση για πρώτη φορά.

Αυτή η μείωση οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη εκπαίδευσης των καταναλωτών σχετικά με τη μακροπρόθεσμη αξία ενός EV και τις απαιτήσεις συντήρησης έναντι των παραδοσιακών οχημάτων ICE (κινητήρας εσωτερικής καύσης», δήλωσε ο Steve Patton (επικεφαλής της EY Americas Automotive).

 

Τα προβλήματα των EV

Τα ηλεκτρικά οχήματα διαφημίζονται εδώ και καιρό ως φθηνότερα μακροπρόθεσμα λόγω των χαμηλότερων απαιτήσεων συντήρησης που προκύπτουν από λιγότερα κινούμενα μέρη σε έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Ωστόσο, οι ολοένα και συχνότερες αναφορές για ζημιά της μπαταρίας που απαιτούν δαπανηρή αντικατάσταση και πυρκαγιές μπαταριών έχουν αποβάλει πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Η ακριβή αντικατάσταση της μπαταρίας ήταν ο κορυφαίος αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορά ενός EV για τους καταναλωτές των ΗΠΑ, ξεπερνώντας την έλλειψη σταθμών φόρτισης για πρώτη φορά.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για πιθανούς αγοραστές EV για πρώτη φορά, καθώς το 27% σημείωσε ανησυχίες για ακριβές μπαταρίες σε σύγκριση με το 23% των σημερινών κατόχων EV», ανέφερε στην έκθεσή της η EY.


Μειωμένο ενδιαφέρον
Ταυτόχρονα, η μερίδα των ανθρώπων που ανησυχούν για τους φορτιστές βρίσκεται σε γενική πτώση.

Ενώ το 2023 το 34% ανησυχούσε για τη διαθεσιμότητα του φορτιστή, φέτος το ποσοστό μειώνεται στο 23%. Υπήρξε επίσης μείωση στον αριθμό των ατόμων που ανησυχούν για την οργή, από 30% το 2023 σε 24% φέτος.

Αυτή η πτώση δεν φαίνεται να μετατράπηκε… σε μεγαλύτερη προθυμία για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης