Ενέργεια

Άνοδος 3% για το πετρέλαιο - Στα 80 δολ. κινείται το brent,  στα 77 δολ. το αργό  

Άνοδος 3% για το πετρέλαιο - Στα 80 δολ. κινείται το brent,  στα 77 δολ. το αργό   

Μία από τις αντίπαλες κυβερνήσεις της Λιβύης ανακοίνωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου θα κλείσει εν μέσω διαφωνίας σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί της κεντρικής τράπεζας της χώρας - 

Μπαράζ επιθέσεων από Ισραήλ και Χεζμπολάχ  

 

Σχετικά Άρθρα

Άνοδος 3% σημείωσε το πετρέλαιο  τη Δευτέρα, εν μέσω αναφορών για διακοπή της παραγωγής στη Λιβύη και μετά την σύγκρουση Ισραήλ και Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο.

 Η ανατολική κυβέρνηση της Λιβύης στη Βεγγάζη ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η παραγωγή και οι εξαγωγές πετρελαίου στη βορειοαφρικανική χώρα θα κλείσουν, εν μέσω διαφωνίας με τη διεθνώς αναγνωρισμένη δυτική κυβέρνηση στην Τρίπολη για το ποιος θα ηγηθεί της κεντρικής τράπεζας.

Η Λιβύη παράγει περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, με περισσότερα από 1 εκατομμύριο bpd να εξάγονται στην παγκόσμια αγορά, δήλωσε ο Matt Smith, επικεφαλής αναλυτής πετρελαίου για την Αμερική στην Kpler.

«Η ανωτέρα βία στην παραγωγή και τις εξαγωγές της Λιβύης έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές», δήλωσε ο Smith στο CNBC.

 Ακολουθούν οι τιμές της ενέργειας της Δευτέρας:

 

West Texas Intermediate

 Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 77,19 δολάρια το βαρέλι, αύξηση  3,15%. Έως σήμερα, το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει σημειώσει άνοδο 7,7%.

Brent

 Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 81,17 δολάρια το βαρέλι, αύξηση   2,72%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 5,3%.

Βενζίνη RBOB

 Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου: 2,30 $ ανά γαλόνι, αύξηση   0,94%. Έως σήμερα, η βενζίνη είναι μπροστά 9,6%.

Φυσικό αέριο

 Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου: 1,95 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια, μειωμένη κατά περισσότερο από 3,36%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο έχει υποχωρήσει κατά 22,3%

Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ πιθανότατα θα είναι ο μεγαλύτερος ωφελούμενος από το κλείσιμο, με την Ευρώπη να αγοράζει αμερικανικό σχιστολιθικό πετρέλαιο για να αντικαταστήσει τη χαμένη λιβυκή προσφορά, δήλωσε  ο Smith.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε ένα μεγάλο κύμα αεροπορικών επιδρομών στον Λίβανο την Κυριακή, περιγράφοντας την επιχείρηση ως προληπτικό χτύπημα για να εμποδίσει τη Χεζμπολάχ να εκτοξεύσει ένα μπαράζ πυραύλων. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι είχε εκτοξεύσει εκατοντάδες πυραύλους στο Ισραήλ ως αντίποινα για τη δολοφονία ενός από τους ανώτερους διοικητές της πολιτοφυλακής τον Ιούλιο.

 Η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε δύσκολη θέση για εβδομάδες μετά τις δολοφονίες του διοικητή της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και ενός ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη του Ιράν.

Το Ιράν έχει επίσης δεσμευτεί να αντεπιτεθεί εναντίον του Ισραήλ, αλλά μέχρι στιγμής η επαπειλούμενη επίθεση δεν έχει πραγματοποιηθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης