Συμφωνία ESB - Red Rock - Vestas για τουρμπίνα 1,1 GW

Συμφωνία ESB - Red Rock - Vestas για τουρμπίνα 1,1 GW

Το έργο 1080 MW βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα και θα συνδεθεί με το εθνικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου

Η ESB και η Red Rock Renewables υπέγραψαν συμφωνία με την Vestas για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών 15 MW στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Inch Cape ισχύος 1080 MW στα ανοιχτά της ανατολικής Σκωτίας.

Η σύμβαση αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συνολικά 72 μονάδων μαζί με συμφωνία μακροχρόνιας εξυπηρέτησης και εγγύησης.

Περιλαμβάνει επίσης μια εξατομικευμένη συμφωνία επιχειρησιακής υποστήριξης.

Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2026 χρησιμοποιώντας ένα από τα νεότευκτα πλοία εγκατάστασης ανεμογεννητριών M-class της Cadeler.

Κάθε μία από τις τουρμπίνες V236 θα έχει πτερύγια 115 μέτρων και διάμετρο ρότορα 236 μέτρα.

Το έργο 1080 MW Inch Cape βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα, 15 χιλιόμετρα από την ακτή Angus, και θα συνδεθεί με το εθνικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου στην τοποθεσία του πρώην σταθμού παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα στο Cockenzie, στο East Lothian.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το Inch Cape βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με την κατασκευή του χερσαίου υποσταθμού και της υπεράκτιας πλατφόρμας στο ναυπηγείο Smulders στο Wallsend, στο Tyne and Wear.

«Το έργο είναι πολύ προχωρημένο με την ομάδα του έργου να εργάζεται για να φτάσει στο οικονομικό κλείσιμο αργότερα φέτος, οπότε το Inch Cape θα προχωρήσει σε πλήρη κατασκευή», είπαν χαρακτηριστικά.


Δηλώσεις

Ο διευθυντής του έργου, John Hill δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Vestas για την ανάπτυξη αυτών των τελευταίων πλήρως πιστοποιημένων στροβίλων αιχμής. Όταν λειτουργούν, αυτοί οι στρόβιλοι θα παραδίδουν περισσότερα από 5 TWh ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κάθε χρόνο, συμβάλλοντας ζωτικής σημασίας στους στόχους της ενεργειακής ασφάλειας και μείωσης των εκπομπών του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο πρόεδρος της Vestas Northern & Central Europe, Nils de Baar δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία υπό όρους για ένα κομβικό έργο για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία της Σκωτίας και η ομάδα μας είναι πραγματικά ενθουσιασμένη που θα συνεισφέρει σε αυτό το ορόσημο μαζί με την ESB και την Red Ροκ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το Inch Cape θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο βιώσιμο ενεργειακό μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου και είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της μετάβασης. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας στην ESB και την Red Rock Renewables για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία τους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης