Politics & Business

Χ.Δούκας στο ΒΗΜΑ: Ιστορική μας ευθύνη να βάλουμε ανάχωμα στο σύστημα Μητσοτάκη

Χ.Δούκας στο ΒΗΜΑ: Ιστορική μας ευθύνη να βάλουμε ανάχωμα στο σύστημα Μητσοτάκη
Ενισχυμένο βγήκε το ΠΑΣΟΚ από το debate των «έξι», δήλωσε ο δήμαρχος της Αθήνας και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Χάρης Δούκας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα».

Ο κ. Δούκας, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως το μοντέλο του «εγώ» έχει τελειώσει πια για το ΠΑΣΟΚ και πως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η επόμενη ημέρα με το «εμείς» μπροστά.

Παράλληλα, ο υποψήφιος επισημαίνει τα πολιτικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας, τονίζοντας πως διαφοροποιείται από τους συνυποψηφίους του στα μείζονα και κομβικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία, τον καθημερινό πολίτη.  

Σε ερώτηση της εφημερίδας σχετικά με το ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ αν τελικά εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, ο Χάρης Δούκας έδωσε την εξής απάντηση:

«Είμαστε έτοιμοι να τα αλλάξουμε όλα, για να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο: Να κάνουμε το κόμμα ξανά Κίνημα. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουμε ξανά την Ελλάδα. Με τη συμμετοχή της κοινωνίας, με αυτοοργάνωση πολιτική και προγραμματική, που θα διαμορφώσει το νέο πλαίσιο της νέας διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θα επανεκκινήσει με συμμετοχικά, ευέλικτα όργανα που θα παράγουν πολιτική και θα παίρνουν τολμηρές αποφάσεις. Το έχουμε ξανακάνει. Το ΠΑΣΟΚ έχει δυνατό όνομα, βαθιές ρίζες και πάντα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης σε δύσκολες περιόδους για την Ελλάδα. Είμαστε η παράταξη που πέτυχε την Εθνική Συμφιλίωση, που δημιούργησε το ΕΣΥ, θεσμοθέτησε την ισότητα και στήριξε την τρίτη ηλικία. Έδωσε τη μάχη για την περιφερειακή ανάπτυξη, την ψηφιακή μετάβαση, την καινοτομία, τις μεταρρυθμίσεις, τη δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία για όλους. Έχουμε λοιπόν την ιστορική ευθύνη να βάλουμε ανάχωμα στο αποτυχημένο σύστημα διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Αρκεί να μιλήσουμε με καθαρή γλώσσα για τα πραγματικά προβλήματα και για εφαρμόσιμες λύσεις. Θα ενώσουμε δυνάμεις και θα νικήσουμε το σύστημα του κ. Μητσοτάκη. Όπως ακριβώς κάναμε στην Αθήνα, το ίδιο θα κάνουμε σε όλη την Ελλάδα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης