Τελευταία Νέα

Η ανάρτηση Σδούκου με Habeck για υδρογόνο

Η ανάρτηση Σδούκου με Habeck για υδρογόνο
Εχθές (08/9) πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσομοίωση έγχυσης πράσινου υδρογόνου στο ελληνικό δίκτυο φυσικού αερίου
Το Κέντρο Λειτουργίας και Συντήρησης Βορείου Ελλάδας, μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου στη Νέα Μεσημβρία, επισκέφθηκε ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος της Γερμανίας, Robert Habeck, την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας του στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου η Γερμανία συμμετείχε ως τιμώμενη χώρα.

Όπως ενημέρωσε η υφυπουργός Ενέργειας, κα Αλεξάνδρα Σδούκου με ανάρτησή της στα social media, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσομοίωση έγχυσης πράσινου υδρογόνου στο ελληνικό δίκτυο φυσικού αερίου.

«Είδαμε ένα πείραμα σχετικά με το πώς τα δίκτυα φυσικού αερίου μπορούν σιγά σιγά να εμπλουτιστούν με νέες τεχνολογίες, όπως είναι το πράσινο υδρογόνο.

Η διαδικασία αυτή στη μονάδα δοκιμών εξυπηρετεί διάφορους τεχνικούς και ερευνητικούς σκοπούς, με βασικό αντικείμενο τη μελέτη της συμπεριφοράς του υδρογόνου στο δίκτυο φυσικού αερίου και τη συμβατότητά του με την υφιστάμενη υποδομή, που είχε αρχικά σχεδιαστεί για φυσικό αέριο.

Το πράσινο υδρογόνο μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα σε τομείς όπως η βιομηχανία και οι μεταφορές.

Μια πρόσφατη μελέτη της δεξαμενής σκέψης Agora Energiewende έδειξε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να εισάγει μεταξύ 60 TWh και 100 TWh πράσινου υδρογόνου ετησίως μέσω αγωγών μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030, εάν αναπτυχθεί έγκαιρα η απαραίτητη υποδομή.

Στην Ελλάδα, με βάση το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, μέχρι το 2040 θεωρείται ότι θα έχει αναπτυχθεί τεχνικά και οικονομικά η παραγωγή και κυρίως η χρήση υδρογόνου, στους τομείς που ειναι δύσκολο να απο-απανθρακοποιηθούν, όπως ειναι οι βαριές οδικές μεταφορές και άλλοι βιομηχανικοί κλάδοι», έγραψε η κα Σδούκου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης