Τελευταία Νέα
Απόψεις

ΠΑΣΟΚ: Η Κεντρική Επιτροπή εφαλτήριο για την Ενότητα και την Αναβάπτιση - Π.Μπουσμπουρέλης

ΠΑΣΟΚ: Η Κεντρική Επιτροπή εφαλτήριο για την Ενότητα και την Αναβάπτιση - Π.Μπουσμπουρέλης
Ο πολιτικός ανταγωνισμός αναδεικνύει θέματα, που από μόνος του κανένας αρχηγός δεν θα μπορούσε να συμπεριλάβει
Η ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με τις ομιλίες των 6 υποψηφίων ανέδειξε μια νέα διαδικασία δημοκρατικού διαλόγου σε κορυφαίο επίπεδο, που αναβαθμίζει το κύρος και την λειτουργία του Κινήματος. Τα όσα ελέχθησαν και από τους 6 εμπλουτίζουν τις πολιτικές κατευθύνσεις και πολλαπλασιάζουν την δυναμή πυρός που χρειάζεται σε πολιτικό πραγματισμό η παράταξη, για να ανεβάσει την δυναμικότητά και την διείσδυση στο εκλογικό σώμα.

Για τον λόγο αυτό και η Ενότητα σε όλη την διαδικασία αλλά και μετά την ολοκλήρωση θε πρέπει να είναι η Πρώτη Προτεραιότητα. Όλη η δυναμική που αναπτύσσεται θα κινδυνεύσει σε κάθε περίπτωση, που οι πολιτικές διαφωνίες μετατραπούν σε άκομψες και μικροκομματικές συγκρούσεις. Και αυτό γιατί υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα και ο πολιτικός χρόνος θα είναι πυκνός.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην μετάβαση "αλλαγής πίστας" και ανεξάρτητα από τι τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξαναγίνει ο κεντρικός πόλος της Κεντροαριστεράς. Για τον λόγο αυτό θα χρειασθούν όλες οι δυνάμεις που στην παρούσα φάση ανταγωνίζονται για την ηγεσία και μετά. Ο πολιτικός ανταγωνισμός αναδεικνύει θέματα, που από μόνος του κανένας αρχηγός δεν θα μπορούσε να συμπεριλάβει. Και αυτό αποτελεί μια βασική αιτία, γιατί θα πρέπει να υπάρξει μετά τις εκλογές ένας αρχηγός, που θα πλαισιώνεται όμως από τους βασικούς πρωτοκλασσάτους, συγκροτώντας μια ισχυρή ομάδα και όχι ενός άνδρα αρχή, όπως είναι τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Για την χθεσινή διαδικασία οφείλουμε να συγχαρούμε το Νίκο Ανδρουλάκη, που στην παρούσα φάση είναι ο αρχηγός του κόμματος και διασφάλισε αυτή την πραγματική γιορτή της δημοκρατίας, που αρμόζει σε ένα κόμμα με τις παραδόσεις και την ιστορία, αυτού που λέμε το "όλο ΠΑΣΟΚ".

Οι διαπιστώσεις, οι κατευθύνσεις και οι προτάσεις όλων των υποψηφίων είναι πολύ σημαντικές, για αυτό που είναι το ζητούμενο. Το νέο ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ο μετασχηματισμός του σημερινού ΠΑΣΟΚ από μια οντότητα με πολιτική κατεύθυνση την αντι - μητσοτακική συνθηματολογία, σε ένα κόμμα προτάσεων που θα δώσει λύσεις στην κοινωνία και θα αρχίσει να καλύπτει τις κοινωνικές ανισότητες. Γιατί αυτό είναι η βασική προτεραιότητα και ανάγκη ενός κόμματος που θέλει να ηγηθεί στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Επίσης, όπως είπαν κάποιοι από τους ομιλητές, θα πρέπει να απελευθερώσει δυνάμεις και να ανοίξει την ατζέντα για μεγαλύτερες μάζες από 12-14% που είναι και τα νούμερα, που δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Η ύπαρξη μιας ισχυρότερης αντιπολίτευσης είναι ζητούμενο, όχι μόνο του συνόλου της δημοκρατίας αλλά και του κυβερνώντος κόματος, δια στόματος τόσο του πρωθυπουργού όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Επειδή όμως το κόμμα αυτό για να κάνει βήματα μπροστά δεν μπορεί να κοιτά πίσω, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει μια μεγάλη ιστορία με σημαντικά επιτεύγματα και παράληλα τεράστια λάθη θα πρέπει  τώρα κα κοιτάξει προς το μέλλον. Και οι απαιτήσεις αποδεικνύεται από την στάση της κοινωνίας, ότι είναι πολύ  μεγαλύτερες από τον ενθουσιασμό του πυρήνα, για αυτό και όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν τους ρόλους τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης