Puliti (CEO): Η Saipem θα ξεκινήσει εργασίες στο γαλλικό υπεράκτιο αιολικό έργο

Puliti (CEO): Η Saipem θα ξεκινήσει εργασίες στο γαλλικό υπεράκτιο αιολικό έργο

Το συμβόλαιο ανάθεσης ανέρχεται σε σχεδόν 500 εκατ. ευρώ

 

Η ιταλική Saipem ξεκίνησε τις εργασίες στο υπεράκτιο αιολικό έργο Courseulles-sur-Mer στη Νορμανδία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος του ενεργειακού ομίλου Alessandro Puliti, προσθέτοντας ότι το αιολικό πάρκο θα πρέπει να ολοκληρωθεί το 2025.
Μερικά μεγάλα υπεράκτια αιολικά έργα σε όλο τον κόσμο πρόσφατα ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν λόγω αύξησης του κόστους και οικονομικοί αναλυτές παρακολουθούσαν την Courseulles-sur-Mer για να αποκλείσουν τυχόν προβλήματα στην παράδοση των έργων.

Στην Saipem ανατέθηκε το συμβόλαιο το 2021 από την Eoliennes Offshore du Calvados SAS (EODC), η οποία χρηματοδοτείται από κοινοπραξία υπό την ηγεσία της γαλλικής EDF Renewables και η αξία του ανέρχεται σε σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ για τη Saipem.
«Σήμερα αρχίζουμε να κάνουμε γεωτρήσεις για να θέσουμε τα θεμέλια για τα μονόπυλα», είπε ο Puliti, μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της διάσκεψης για την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση στο Μιλάνο.

Εγκατάσταση θεμελίων

Το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες μελέτης, κατασκευής και εγκατάστασης για 64 θεμέλια που φέρουν ισοδύναμο αριθμό στροβίλων.
Ο Puliti είπε ότι η υπεράκτια τεχνογνωσία της Saipem στα έργα ορυκτών καυσίμων μπορεί εύκολα να επεκταθεί στον τομέα των υπεράκτιων αιολικών.
Ο ιταλικός όμιλος έχει ήδη παραδώσει οκτώ υπεράκτια αιολικά έργα, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saipem, ζητώντας να αυξηθούν τα κυβερνητικά κίνητρα για τέτοια έργα, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα που προκαλούνται από τον πληθωρισμό κόστους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης