Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον S&P και 0,8% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον S&P και 0,8% για τον Nasdaq

23 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές φάνηκαν να απορρίπτουν τα υποτονικά οικονομικά στοιχεία ενώ S&P 500 και Nasdaq άγγιξαν νέα υψηλά όλων των εποχών στη συνεδρίαση και έκλεισαν σε ρεκόρ. Παράλληλα ο πρόεδρος Joe Biden κατέστησε σαφές ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Ο Dow Jones έχασε 23,85 μονάδες, ποσοστό 0,06%, κλείνοντας στις 39.308,00.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,51%, κλείνοντας στις 5.537,02 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,44% στις 700,04 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,88%, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στις 18.188 μονάδες.

Ο όγκος συναλλαγών υποχώρησε την Τετάρτη με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να κλείνει νωρίτερα ενώ θα είναι κλειστό την Πέμπτη για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Οι επενδυτές ανέλυσαν στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Τετάρτης και δείχνουν χαλάρωση στην οικονομία εν όψει της πολύ σημαντικής έκθεσης για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής. Τα στοιχεία της ADP έδειξαν μικρότερη αύξηση της μισθοδοσίας του ιδιωτικού τομέα από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, ενώ οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας ήταν υψηλότερες από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού, η μέτρηση της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών που δημοσιεύθηκε αργότερα το πρωί ήταν σημαντικά πιο αδύναμη από το αναμενόμενο και έδειξε συρρίκνωση.

Οι μετοχές βρήκαν στήριξη από τη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων, καθώς οι traders ελπίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει δει επαρκή στοιχεία οικονομικής σύσφιξης για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Το επιτόκιο του 10ετούς Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑυποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την Τετάρτη.

Η συνεχιζόμενη άνοδος της Tesla ενίσχυσε επίσης την ευρύτερη αγορά. Η μετοχή της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων εκτινάχθηκε 6,5% την Τετάρτη, σημειώνοντας άνοδο για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Παραμένει στην κούρσα ο Biden

Ο πρόεδρος Joe Biden κατέστησε σαφές, σύμφωνα με το investing ότι σκοπεύει να συνεχίσει την εκστρατεία του για επανεκλογή, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σκεπτικισμό από το δικό του Δημοκρατικό Κόμμα μετά από μια συζήτηση που δημιούργησε αμφιβολίες για την ετοιμότητά του.

Σε μια δήλωση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ο Biden υποστήριξε τη θέση του, λέγοντας: "Είμαι υποψήφιος. Είμαι ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος. Κανείς δεν με απωθεί".

Η αποφασιστικότητα του προέδρου έρχεται σε μια στιγμή που αυξάνεται η ανησυχία μεταξύ των Δημοκρατικών στο Καπιτώλιο.

Ο Biden φέρεται να είναι αργός στην επικοινωνία τόσο με υψηλόβαθμα μέλη του κόμματος όσο και με την ευρύτερη κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών, οδηγώντας σε αυξημένη ανησυχία για την κατεύθυνση της εκστρατείας του και την πρόσφατη αντιπαράθεσή του.

Σε μια απροσδόκητη κίνηση, ο Biden μαζί με την Αντιπρόεδρο Kamala Harris, συμμετείχαν σε ένα κάλεσμα της Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής για να εκφωνήσουν μια παρακινητική ομιλία. Ο Biden τόνισε τη σημασία των επικείμενων εκλογών και επανέλαβε την αποφασιστικότητά του μετά τη συζήτηση να «ξανασηκωθεί αφού τον γκρεμίσουν», σύμφωνα με το Associated Press.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης