Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Φόβοι για μεγάλες αυξήσεις στο νερό - Από «ακτινογραφία» περνά η ΡΑΑΕΥ τις ΔΕΥΑ

Φόβοι για μεγάλες αυξήσεις στο νερό - Από «ακτινογραφία» περνά η ΡΑΑΕΥ τις ΔΕΥΑ

Ζητά πλήρη στοιχεία από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης

Την ανησυχία του για αύξηση των τιμών του νερού και μάλιστα σε πολύ υψηλά επίπεδα, εξέφρασε ο Γιάννης Δαρδαμάνης (Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας) ο οποίος ενημέρωσε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης της Ηπείρου.

Είχε προηγηθεί η κίνηση της ΡΑΑΕΥ (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων) η οποία απευθυνόμενη εγγράφως σε Δημοτικές Επιχειρήσεις, ζητά πλήρη στοιχεία για το προσωπικό που απασχολούν, τις αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις που διαθέτουν, τις καταναλώσεις νερού κλπ.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ο κ. Δαρδαμάνης ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΠ έστειλε όλα τα σχετικά στοιχεία και προχώρησε σε μία εκτίμηση που προμηνύει δύσκολες καταστάσεις.

«Πολύ φοβάμαι ότι το πρώτο κομμάτι για το οποίο θα κληθούμε είναι η αύξηση των τιμολογίων του νερού και μάλιστα σε πολύ υψηλά επίπεδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής εντός του Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί για θέματα που αφορούν στη διαχείριση του νερού και θα επανεξεταστούν τα στοιχεία για τη διαμόρφωση νέων τιμολογίων νερού για τους παρόχους ύδρευσης σε όλη τη χώρα, με βάση υπολογισμού νέο αλγόριθμο.

Πριν από λίγες ημέρες, στη Γενική Συνέλευση της ΕΥΑΘ έγινε γνωστό ότι οι αυξήσεις δεν θα είναι οριζόντιες, αλλά με κριτήρια που αφορούν τον πληθυσμό, τις απώλειες, τα χρέη, τις επενδύσεις και τα λειτουργικά κόστη.

Μάλιστα διευκρινίστηκε ότι «η ολομέλεια της ΡΑΑΕΥ αναμένεται να συσταθεί για το κομμάτι της ύδρευσης εντός του Σεπτεμβρίου, οπότε και θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία, ακόμη και τα επιπλέον που ζητήθηκαν τον Ιούνιο, από όλους τους παρόχους νερού στην χώρα».

Το θέμα της συγχώνευσης των ΔΕΥΑ παραμένει ανοιχτό χωρίς μέχρι στιγμής από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος να έχει κατατεθεί επίσημο γραπτό κείμενο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης