Τελευταία Νέα
Απόψεις

ΠΑΣΟΚ: Η μονοκρατορία Ανδρουλάκη οριοθετείται - Παύλος, Άννα οι κερδισμένοι, ο Χάρης ετοιμάζεται για το β΄γύρο

ΠΑΣΟΚ: Η μονοκρατορία Ανδρουλάκη οριοθετείται - Παύλος, Άννα οι κερδισμένοι, ο Χάρης ετοιμάζεται για το β΄γύρο
Τα ποσοστά Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου είναι μεγάλα και οι δυό πρέπει να έχουν περίοπτη θέση σε μια ηγεσία
Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου για το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα, αμφιβάλλει κανείς όμως αν τελικά θα διαφοροποιήσουν σε σημαντικό βαθμό την υφιστάμενη πραγματικότητα.

Τα ποσοστά Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου είναι μεγάλα και οι δυό πρέπει να έχουν περίοπτη θέση σε μια ηγεσία, που θα πρέπει να αποκτήσει περισσότερο συλλογικό χαρακτήρα σε σχέση με αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε.

Αυτό μπορεί να μας το πεί και να μας το δείξει μόνο ο ίδιος ο Ανδρουλάκης, ο οποίος άλλωστε μπορεί να έχει ένα αδιαμφισβήτητο προβάδισμα, αλλά το ποσοσοτό του είναι κάτω από 30%. Η Διαμαντοπούλου έθεσε τον εαυτό της στην διάθεση του κόμματος και μπράβο της και ο Γερουλάνος προς τιμή του δέχτηκε με απόλυτο fair play τη οριακή ήττα από τον Χάρη Δούκα για την δεύτερη θέση, στοιχείο που του δημιουργεί μια μεγάλη υποθήκη για το μέλλον.

Όμως ακόμα και αν κερδίσει ο Ανδρουλάκης την ερχόμενη Κυριακή, το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέρουμε σήμερα δεν θα περπατήσει παραπάνω,αν δν αλλάξει. Και αυτό δεν θα αργήσει να φαίνεται στις δημοσκοπήσεις. Παράλληλα το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι αυξήθηκαν μόνο 10% στον πρώτο γύρο, και ας πέρασαν τις 300.000 έδειξε, ότι ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ διαλυμένο το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να διεισδύσει στην αριστερά.

Εκεί, είναι άγνωστο τι θα γίνει, με την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα τον στόχο ηγεμονίας του χώρου της Κεντροαριστεράς είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο να το επιτύχει το ΠΑΣΟΚ αν δεν αλλάξει και ειδικά ο Ανδρουλάκης μόνος του.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξουν στο ΠΑΣΟΚ είναι να μετασχηματιστούν σε ένα κόμμα συνόλου και όχι του στενού περιβάλλοντος προέδρου.

Ο Δεύτερος γύρος

Ο δεύτερος γύρος ξεκινά με ένα προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη που πήρε μια διαφορά 8,5 μονάδων. Όμως στην πολιτική πολλά πράγματα είναι ανοιχτά μέχρι το τέλος και ο Χάρης Δούκας έχει δώσει δείγματα ανατροπών. Αυτή την φορά βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά και ο δήμαρχος θα πρέπει να αλλάξει εν μέρει την διαλεκτική του και να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα που έχει ως καθηγητής, πέραν των πολιτικών κατευθύνσεων.

Το τελικό αποτεέλσμα θα έχει αξία, γιατί θα δείξει και πόσο ευρύς θα είναι ή δεν θα είναι ο έλεγχος Ανδρουλάκη.

Εν κατακλείδι όμως, το πιο μακροπρόθεσμο ζητούμενο είναι να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα εκλογικό άλμα, που θα το καταστήσουν ενεργό παίκτη στην διακυβέρνηση. Και αυτό θέλει πολλές αλλαγές.

WEN

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης