Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Ρεκόρ για τον S&P στις 5.487 μονάδες, άνοδος 0,03% για τον Nasdaq

Wall Street: Ρεκόρ για τον S&P στις 5.487 μονάδες, άνοδος 0,03% για τον Nasdaq

 56 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη με τον S&P 500 να καταγράφει νέο ρεκόρ καθώς η Nvidia συνέχισε την πορεία της σε νέα υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας τη Microsoft ως την πιο πολύτιμη δημόσια εταιρεία.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 56 μονάδες ή 0,15% στις 38.834 μονάδες
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,25% στις 5.487 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 0,46% στις 672,18 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,03% στις 17.862 μονάδες

H Nvidia σημείωσε άλμα 3,8% για να ξεπεράσει τη Microsoft ως την πιο πολύτιμη δημόσια εταιρεία και να συνεχίσει την πορεία ορόσημο αφού ξεπέρασε την κεφαλαιοποίηση των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ ξεπέρασε και την Apple σε αξία νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο κατασκευαστής τσιπ έχει αυξηθεί περισσότερο από 170% από την αρχή του έτους, καθώς ο ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη δεν δείχνει σημάδια κόπωσης.

Ορισμένες μετοχές ημιαγωγών αυξήθηκαν επίσης, με την Qualcomm και η Taiwan Semiconductor να ενισχύονται τουλάχιστον 3% η κάθε μια. ΗMicron Technology κέρδισε 3,6%. Ο τομέας ενισχύθηκε επίσης από τη μείωση των αποδόσεων του Δημοσίου μετά την πιο αδύναμη από την αναμενόμενη έκθεση λιανικών πωλήσεων που τροφοδότησε ελπίδες για κάποια οικονομική επιβράδυνση και μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve.

«Χωρίς τον καταναλωτή, αυτή η ανοδική αγορά θα σταματήσει, επομένως οι επενδυτές πρέπει να δουν περισσότερες καταναλωτικές δαπάνες και όχι υλική επιβράδυνση, κάτι που θα μπορούσε να υποδεικνύει αυτή η έκθεση», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance.

Οι κινήσεις της Τρίτης ακολουθούν μια θετική συνεδρίαση στη Wall Street που ώθησε τον S&P και τον Nasdaq σε ιστορικά υψηλά και επίπεδα ρεκόρ κλεισίματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης