Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,26% για τον S&P και 0,35% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,26% για τον S&P και 0,35% για τον Nasdaq

69 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street ο τη Δευτέρα, καθώς τα κέρδη της Nvidia οδήγησαν τις μετοχές της τεχνολογίας υψηλότερα και οι επενδυτές προσβλέπουν στην απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια.

O Dow Jones κέρδισε 69 μονάδες ή 0,18% στις 38.868 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,26% στις 5.360 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,71% στις 688,31 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,35% στις 17.192 μονάδες.

Η Nvidia σημείωσε άνοδο 1% καθώς τέθηκε σε ισχύ το 10-for-1 της μετοχής.Η Meta σημείωσε επίσης ράλι 1%, ωθώντας τον τεχνολογικό τομέα του S&P 500 κατά 0,5% υψηλότερα.

Η τελευταία απόφαση της Fed για τα επιτόκια και ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Μαΐου που προγραμματίζεται για την Τετάρτη θα μπορούσαν να αποτελέσουν βασικά τεστ για τις αγορές, ειδικά αφού η έκθεση για τις ισχυρές θέσεις εργασίας της Παρασκευής συνέχισε να υποδηλώνει ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να σταματήσει τη μείωση των επιτοκίων.

Οι επενδυτές θα αναλύσουν τις ενημερωμένες προβλέψεις της Fed σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τη συχνότητα των μειώσεων των επιτοκίων. Οι αγορές τώρα τιμολογούν με μία μόνο μείωση επιτοκίων φέτος, που έρχεται τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Ωστόσο, ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην CFRA, είπε ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, προκαλώντας μόνιμες ανησυχίες στους επενδυτές.
«Για μένα, η μεγάλη ανησυχία είναι ότι η Fed δεν έχει προχωρήσει αρκετά μακριά για αρκετό καιρό», είπε στο CNBC σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Νομίζω ότι τουλάχιστον θα μας κρατήσει δεσμευμένους στο εύρος και πιθανώς θα σταματήσει τις αγορές να προχωρήσουν πολύ πιο μακριά βραχυπρόθεσμα».
Μάλιστα, τις επόμενες εβδομάδες, ο Stovall βλέπει την αγορά να υποχωρεί τουλάχιστον κατά 5% σε μια ήπια διόρθωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης