Τελευταία Νέα

ΟΑΚΑ: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το Τείχος των Εθνών και την Αγορά

ΟΑΚΑ: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το Τείχος των Εθνών και την Αγορά

Το κόστος της επισκευής ανέρχεται στα 6,13 εκατ. ευρώ - Η χρηματοδότηση θα γίνει από το Ταμείο Ανάκαμψης

Στην αναμονή για τον μεγάλο διαγωνισμό για την αποκατάσταση των μεταλλικών κατασκευών του Στεγάστρου Καλατράβα σχετικό δημοσίευμα του WEN στις 24/04/2024), το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε τον διαγωνισμό, ύψους 6,13 εκατ. ευρώ, για την επισκευή των μεταλλικών κατασκευών των δύο εισόδων, του Τείχους των Εθνών και της Αγοράς του ΟΑΚΑ.

Η ειδική μονάδα ωρίμανσης, το PPF, έχει αναλάβει από το 2021, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», το πρότζεκτ της ανακαίνισης του ΟΑΚΑ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το εν λόγω έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών για την πλήρη αποκατάσταση των μεταλλικών κατασκευών του Τείχους των Εθνών, της Αγοράς και των δύο εισόδων, καθώς και η διενέργεια ελέγχων, με μη καταστροφικές μεθόδους. Ειδικότερα, και σε συνέχεια της επιθεώρησης και του εκτενούς ελέγχου των εν λόγω μεταλλικών κατασκευών, ο ανάδοχος θα πρέπει να πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης, επισκευής και αποκατάστασης κατασκευαστικών ατελειών.

Στο Τείχος των Εθνών, την εκτέλεση εργασιών ελέγχων με μη καταστροφικές δοκιμές κρίσιμων στοιχείων του δομήματος, επισκευή προβληματικών συγκολλήσεων, εξασφάλιση της στήριξης του συστήματος των κοιλοδοκών, αποκατάσταση κατασκευαστικών ατελειών, διασφάλιση στεγανότητας στο εσωτερικό της κύριας δοκού και επαναβαφή των μεταλλικών επιφανειών.

Ως προς την Αγορά, περιλαμβάνουν την εκτέλεση εργασιών ελέγχων με μη καταστροφικές δοκιμές κρίσιμων στοιχείων του δομήματος, επισκευή προβληματικών συγκολλήσεων, αποκατάσταση κατασκευαστικών ατελειών και επαναβαφή των μεταλλικών επιφανειών. Ακόμη, στα δύο Στέγαστρα Εισόδων, την εκτέλεση εργασιών ελέγχων με μη καταστροφικές δοκιμές κρίσιμων στοιχείων του δομήματος, επισκευή προβληματικών συγκολλήσεων, αποκατάσταση κατασκευαστικών ατελειών και επαναβαφή των μεταλλικών επιφανειών. Τέλος, ο ανάδοχος θα αναλάβει, εφόσον απαιτείται, την έκδοση των αναγκαίων οικοδομικών αδειών.

Η προθεσμία υποβολής των προσφορών είναι η 16η Ιουλίου 2024.

Η διάρκεια του έργου ανέρχεται σε 180 ημέρες. Αναθέτουσα αρχή είναι το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης