Ευρώπη

Οσλο: "Πράσινη Πρωτεύουσα" της Ευρώπης για το 2019 - Πολύ "μπροστά" στην ηλεκτροκίνηση

Οσλο:
Το Οσλο είναι μία από τις πιο "φιλικές" πόλεις στον κόσμο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Το Όσλο της Νορβηγίας ανακυρήχθηκε "Πράσινη Πρωτεύουσα" της Ευρώπης για το 2019, όπως ανακοινώθηκε χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μετά τη Στοκχόλμη και την Κοπεγχάγη, μια άλλη Σκανδιναβική πόλη κέρδισε τον τίτλο Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα, τιμώντας τα "πράσινα" αστικά επιτεύγματα.

Από τα χαμηλότερα αποτυπώματα άνθρακα στον κόσμο

"Είμαι υπερήφανος που σας λέω ότι έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα από τα χαμηλότερα αποτυπώματα άνθρακα στον κόσμο", είπε ο δήμαρχος της πόλης, Raymond Johansen.
Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Green City είναι πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Είναι η τρίτη φορά που η πρωτεύουσα της Νορβηγίας Όσλο είχε υποβάλει αίτηση.
Από το 2010, ο τίτλος απονέμεται σε μία πόλη στην Ευρώπη κάθε χρόνο και οι νικητές ανακοινώνονται 18 μήνες νωρίτερα.
Για το 2019, η κριτική επιτροπή ανακοίνωσε την απόφασή της χθες, από το Έσσεν της Γερμανίας - το οποίο ήταν η Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα για το 2017.
Όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Πρωτεύουσας.
Ο θεσμός  επιβραβεύει τα υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα, την αειφόρο αστική ανάπτυξη και την δημιουργία "πράσινων" θέσεων εργασίας.
Οι δείκτες για μια "πράσινη πόλη" περιλαμβάνουν τις τοπικές μεταφορές, τη βιοποικιλότητα, την ποιότητα του αέρα, τη διαχείριση αποβλήτων και τον θόρυβο.

Δημοφιλή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το Όσλο, με τους 660.000 κατοίκους του, είναι πράσινο όχι μόνο λόγω του χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα -1,9 τόνους ανά έτος- σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
Έχουν πολύ φιλόδοξους στόχους για το περιβάλλον.
Η ηλεκτροκίνηση είναι μία καθημερινότητα για την πόλη του Οσλο, όπου τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πολύ δημοφιλή και υπάρχουν βεβαίως οι αντίστοιχες υποδομές για να τα υποστηρίξουν.
Θεωρείται ότι το Οσλο είναι μία από τις πιο "φιλικές" πόλεις στον κόσμο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης