Ευρώπη

Ρουμανία: Η BSOG θα ξεκινήσει έως το 2019 την εξόρυξη φυσικού αερίου σε δύο υπεράκτια κοιτάσματα

Ρουμανία: Η BSOG θα ξεκινήσει έως το 2019 την εξόρυξη φυσικού αερίου σε δύο υπεράκτια κοιτάσματα
Οι επενδύσεις με στόχο την έναρξη παραγωγής το 2019 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 500 εκατομμύρια δολάρια.
Η ρουμανική ενεργειακή εταιρεία Black Sea Oil & Gas (BSOG) ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή φυσικού αερίου σε δύο υπεράκτια κοιτάσματα της Ρουμανίας στη Μαύρη Θάλασσα έως το 2019.
Η BSOG η οποία ελέγχεται από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Carlyle Group, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 178 δισ. δολαρίων, πρόκειται να ξεκινήσει την εξόρυξη εκτιμώμενων αποθεμάτων 10 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στα πεδία XIII Pelican και XV Midia Shallow, των οποίων έχει τα δικαιώματα και τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 120 χλμ. από τις ακτές της Ρουμανίας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Mark Beacom δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters, ότι «είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα φέρουμε το πρώτο φυσικό αέριο στην επιφάνεια το 2019».
Ο ίδιος είπε ακόμη, ότι οι επενδύσεις με στόχο την έναρξη παραγωγής το 2019 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 500 εκατομμύρια δολάρια.
Εκτίμησε δε, ότι από την ανάπτυξη του έργου θα παραχθεί ποσότητα ίση περίπου με το 10% της κατανάλωσης της Ρουμανίας μέσα σε 5 χρόνια.
Ο Mark Beacom δήλωσε, ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο όπως είπε, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το συνολικό ποσό που πρόκειται να επενδυθεί μέχρι την έναρξη της παραγωγής, καθώς θα μπορούσε να περιλαμβάνει περαιτέρω επενδύσεις λόγω μελλοντικών ανακαλύψεων.
Συμπλήρωσε πάντως, ότι το συνολικό ποσό θα μπορούσε ενδεχομένως να φθάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης