Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Ζώνη ελεύθερων συναλλαγών με τις χώρες του Κόλπου σχεδιάζει η Άγκυρα

Erdogan: Ζώνη ελεύθερων συναλλαγών με τις χώρες του Κόλπου σχεδιάζει η Άγκυρα
Οι εμπορικές ανταλλαγές ανάμεσα στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου και την Τουρκία ανέρχονται σε 15,5 δισεκ. ευρώ
Ο τούρκος πρόεδρος Erdogan ανακοίνωσε σήμερα  8/5/2017 πως η Άγκυρα επιδιώκει να ενισχύσει τις οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της με τις πετρελαϊκές μοναρχίες του Κόλπου και αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερων συναλλαγών.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το κουβεϊτιανό πρακτορείο ειδήσεων KUNA, ο Erdogan ο οποίος αναμένεται αύριο Τρίτη στο Κουβέιτ για επίσημη επίσκεψη, πρόσθεσε πως η χώρα του έχει αποκαταστήσει «έναν στρατηγικό διάλογο υψηλού επιπέδου» με τα έξι μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.
Στο Συμβούλιο αυτό μετέχουν η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Ομάν και το Κατάρ.
Οι δύο εταίροι διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή ένα σχέδιο συμφωνίας για τη δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερων συναλλαγών, υπογράμμισε.
Οι εμπορικές ανταλλαγές ανάμεσα στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου και την Τουρκία ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε περίπου 17 δισεκ. δολάρια ετησίως (15,5 δισεκ. ευρώ), έναντι 1,7 δισεκατομμυρίου δολαρίων (1,5 δισεκ. ευρώ) το 1999.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης