Αναλύσεις

Ο Π.Καμμένος για την πολιτική της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή και τον αγωγό East Med

Ο Π.Καμμένος για την πολιτική της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή και τον αγωγό East Med
H Ελλάδα με την πολιτική που εφαρμόζει μπορεί να αποτελέσει άξονα σταθερότητας τόνισε ο υπουργός Αμυνας
Αξονα σταθερότητας στην περιοχή μπορεί να αποτελέσει η Ελλάδα με την πολιτική που εφαρμόζει και τη δυνατότητα της να συνομιλεί παράλληλα με τους Ισραηλινούς, τους Άραβες, τους Παλαιστίνιους, τους Λίβυους, προς νότο, και τη Βουλγαρία , τη Ρουμανία και τη Σερβία προς βορρά, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, έφερε ως παράδειγμα την αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ όπου συμμετείχαν αεροσκάφη από το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Για τον East Med
Ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και άλλες χώρες για την επίτευξη συμφωνίας για τη δημιουργία ενός μεγάλου αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από την Κύπρο θα συμπίπτει με τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Αιγύπτου και θα φθάνει μέχρι την Ηγουμενίτσα και τα ελληνικά κοιτάσματα και από εκεί προς την Ευρώπη δίνοντας λύση στο ενεργειακό πρόβλημα της γηραιάς Ηπείρου.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας κατέστησε σαφές: «Εμείς ποτέ δεν προκαλούμε. Είμαστε μια φιλειρηνική χώρα, σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε θέματα εθνικής κυριαρχίας. Η Τουρκία δεν σέβεται τίποτε. Ακόμα και την ώρα των κηδειών των 4 αξιωματικών του Στρατού Ξηράς -όπου ισχύει η πολεμική ηθική ανάμεσα σε εχθρούς- έκανε παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου».

Για την Αλβανία
Αναφερόμενος στις ελληνοαλβανικές σχέσεις ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας επισήμανε ότι η Αλβανία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα. «Μεγαλοϊδεατισμοί και ακραίες ισλαμιστικές ομάδες λειτουργούν σε βάρος της ίδιας της Αλβανίας», πρόσθεσε . «Οφείλουμε να μιλήσουμε με την Αλβανία όπως πχ για την πρόοδο της προς την Ευρώπη, για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών αλλά όχι για θέματα που είναι σε βάρος της Ελλάδας ή σε υποθέσεις που έχουν κλείσει» ξεκαθάρισε.
«Η Ελλάδα είναι υπέρ της μη αλλαγής συνόρων, ωστόσο δεν θα αφήσουμε απροστάτευτους χριστιανικούς πληθυσμούς ή να παραβιαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα», παρατήρησε.

Για τα Σκόπια
Ο κ. Καμμένος αφού σχολίασε ότι στα Σκόπια υπάρχει πλειοψηφία Αλβανών επανέλαβε τη θέση του ότι δεν θα δεχθούμε όνομα με τον όρο "Μακεδονία" αλλά εδώ, όπως είπε, υπάρχει θέμα εάν θα υπάρχουν ως χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης