Αναλύσεις

Citigroup: Η Ελλάδα μην περιμένει ελάφρυνση χρέους πριν το 2018 - Δύσκολη η συμμετοχή ΔΝΤ

tags :
Citigroup: Η Ελλάδα μην περιμένει ελάφρυνση χρέους πριν το 2018 - Δύσκολη η συμμετοχή ΔΝΤ
Αβεβαιότητα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Μπορεί η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt να ανέφερε την Πέμπτη ότι εξετάζεται το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα, επικαλούμενη έγγραφο των ΕΚΤ / ΕΕ / ΔΝΤ / ESM που περιγράφει διάφορα μέτρα, αλλά η Γερμανία το διέψευσε.
Αυτό παρατηρεί στην επικαιρότητα γύρω από την Ελλάδα η Citigroup, η οποία διαπιστώνει ότι μπορεί η κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών να έδωσε κάποιες ελπίδες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη λήψη πιο σοβαρών δεσμεύσεων από τους ευρωπαίους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ωστόσο τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το καλοκαίρι του 2018.
Μάλιστα, η Citigroup υπενθυμίζει ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε ότι τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προετοιμάζονται, επιβεβαιώνοντας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από τον Μάιο του 2016.
Ομοίως, ένας εκπρόσωπος του ESM δήλωσε ότι τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μπορούν να αποφασιστούν μόνο όταν η Ελλάδα εφαρμόσει με επιτυχία το πρόγραμμα προσαρμογής το 2018 και μόνο εάν θεωρηθεί ότι αυτή η ανακούφιση θεωρείται Απαραίτητη.
Όπως σχολιάζει η Citigroup, η τεχνική συμφωνία που επετεύχθη αυτή την εβδομάδα με τους πιστωτές θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ώστε η Ελλάδα να αποφύγει τους κινδύνους για τις λήξεις του Ιουλίου.
Αυξάνει επίσης τις πιθανότητες αυστηρότερων δεσμεύσεων όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους πέρα ​​από αυτό που είχε συμφωνηθεί ήδη τον Μάιο του 2016 από τους ευρωπαίους πιστωτές.
Ωστόσο, η πραγματική ελάφρυνση του χρέους είναι απίθανο να επισημοποιηθεί και να εφαρμοστεί πριν από το καλοκαίρι του 2018, κατά την άποψή της.
Αυτό διατηρεί την αβεβαιότητα σχετικά με το εάν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα και αν τα ελληνικά ομόλογα θα συμπεριληφθούν στο QE της ΕΚΤ.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης