Ευρώπη

Ρουμανία: Επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ το 2017 από τις κρατικές ενεργειακές εταιρείες

Ρουμανία: Επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ το 2017 από τις κρατικές ενεργειακές εταιρείες
Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας τόνισε, ότι οι περισσότερες εταιρείες ήταν κάτω από τους στόχους επενδύσεων που είχαν θέσει τόσο το 2015, όσο και το 2016.
Οι κρατικές εταιρείες ενέργειας της Ρουμανίας καλούνται να προχωρήσουν το 2017 σε επενδύσεις ίσες με το 20% των εσόδων τους, συνολικά δηλαδή σε 1 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού τους, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Toma Petcu.
Σημείωσε δε, ότι οι περισσότερες εταιρείες ήταν κάτω από τους στόχους επενδύσεων που είχαν θέσει τόσο το 2015, όσο και το 2016.
Επίσης, ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε, ότι οι εξειδικευμένες κατά ενεργειακό τομέα εταιρείες θα πρέπει να διορίσουν νέες διοικήσεις, καθώς η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει προσωρινά για 4 μήνες σε αυτές διοικητικούς υπαλλήλους.
Ακόμη, ο Toma Petcu δήλωσε, ότι οι διαπραγματεύσεις με την κινεζική εταιρεία CGN σχετικά με την κατασκευή των αντιδραστήρων 3 και 4 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Cernavoda πρέπει να ολοκληρωθούν φέτος.
Συμπλήρωσε δε, ότι θα πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις για τον εκσυγχρονισμό των αντιδραστήρων 1 και 2, οι οποίοι πλησιάζουν το όριο ηλικίας των 30 ετών.
Τέλος, ο υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας ζήτησε από την κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Romgaz να κατασκευάσει δεξαμενές τροφοδοσίας φυσικού αερίου στον αγωγό Βουλγαρία-Ρουμανία-Ουγγαρία-Αυστρία (BRUA), τονίζοντας ότι θέλει να γίνει η Ρουμανία «παίκτης» στην περιφερειακή αγορά φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης