Διεθνή

ΗΠΑ: Προς επιβολή νέων κυρώσεων στη Β.Κορέα μετά τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου

ΗΠΑ: Προς επιβολή νέων κυρώσεων στη Β.Κορέα μετά τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου
Η Βόρεια Κορέα έκανε μία  δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου σήμερα, τη στιγμή που το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο Carl Vinson έφτασε στην κορεάτικη χερσόνησο
Η κυβέρνηση Trump ενδέχεται να αντιδράσει στη νέα αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας επισπεύδοντας τα σχέδιά της για την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, συμπεριλαμβανομένων μέτρων τα οποία θα στοχοθετούν συγκεκριμένες βορειοκορεάτικες και κινεζικές νομικές οντότητες, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Καθώς η Βόρεια Κορέα να συνεχίζει να δρα αψηφώντας τις πιέσεις των ΗΠΑ και του βασικού της συμμάχου, της Κίνας, η Ουάσινγκτον ενδέχεται επίσης να αποφασίσει τη διεξαγωγή νέων ναυτικών γυμνασίων και την ανάπτυξη περισσότερων ναυτικών και αεροπορικών μέσων στην περιοχή σε μια επίδειξη δύναμης, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
«Είναι πιθανό ότι θα μπορούσε να επισπευστούν ενέργειες», είπε ο αξιωματούχος ερωτηθείς για την επιβολή νέων μονομερών κυρώσεων στην Πιονγκγιάνγκ.
 
Η αποτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα έκανε νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου σήμερα 29/4, λίγο μετά τις προειδοποιήσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson να περιορίσει το πυρηνικό και πυραυλικό της πρόγραμμα που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες, όπως μεταδίδει το Reuters.
Αμερικάνοι και Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η δοκιμή απέτυχε.
Η δοκιμή έγινε τη στιγμή που το αεροπλανοφόρο Carl Vinson έφτασε στην κορεάτικη χερσόνησο, όπου θα συναντήσει το USS Michigan, ένα υποβρύχιο με πυραύλους, που είναι ελλιμενισμένο στη Ν. Κορέα.
Ο Tillerson επανέλαβε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα.
"Η απειλή ενός πυρηνικού χτυπήματος στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία είναι ορατή και δεν αργεί η μέρα που η Β. Κορέα θα έχει την ικανότητα να πλήξει και την ενδοχώρα των ΗΠΑ" ανέφερε ο Tillerson.
"Aν αποτύχουμε να δράσουμε τώρα, μπορεί να έχουμε καταστροφικές συνέπειες στο μέλλον" συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος Donald Trump που είχε δηλώσει στο Reuters ότι η Βόρεια Κορέα είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια πρόκληση, υποστήριξε ότι η εκτόξευση ήταν μία προσβολή για την Κίνα, την κύρια σύμμαχο της Β. Κορέας.
"Η Βόρεια Κορέα δεν σεβάστηκε την Κίνα, εκτοξεύοντας αυτόν τον πύραυλο σήμερα, έστω και αποτυχημένα" έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης