Ευρώπη

Συνολικά 30 projects υδρογονανθράκων θα ξεκινήσουν έως το 2020 στη Βόρεια Θάλασσα

Συνολικά 30 projects υδρογονανθράκων θα ξεκινήσουν έως το 2020 στη Βόρεια Θάλασσα
Οι επενδύσεις στα έργα αυτά σύμφωνα με την GlobalData, αναμένεται να φθάσουν συνολικά στα 56,7 δισ. δολάρια.
Συνολικά 30 projects έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας έως το 2020, σύμφωνα με έκθεση της ερευνητικής και συμβουλευτικής εταιρείας GlobalData.
Η GlobalData αναφέρει, ότι παρά τις χαμηλές τιμές των υδρογονανθράκων στις αγορές, η Μεγάλη Βρετανία θα ξεκινήσει 19 έργα, ακολουθούμενη από τη Νορβηγία με 10 έργα και την Δανία με ένα project.
Σύμφωνα με την εταιρεία, τα συνολικά ανακτήσιμα αποθέματα και στα 30 projects εκτιμώνται σε 5,2 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.
Η Statoil της Νορβηγίας κατέχει τα περισσότερα αποθέματα με 1,6 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, ακολουθούμενη από τη σουηδική Lundin Petroleum με 635,9 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.
Τα υπόλοιπα αποθέματα μοιράζονται οι εταιρείες Aker BP, Petoro και AP Moller Maersk.
Από τα 30 projects στη Βόρεια Θάλασσα, τα 22 αφορούν το πετρέλαιο και 8 το φυσικό αέριο.
Σύμφωνα με την GlobalData, η Νορβηγία θα κυριαρχήσει στην παραγωγή πετρελαίου στα νέα projects και η Μεγάλη Βρετανία στην παραγωγή φυσικού αερίου.
Όπως αναφέρει, εκτιμάται ότι τα νέα προγραμματισμένα έργα στη Βόρεια Θάλασσα αναμένεται να προσθέσουν στην παγκόσμια παραγωγή περίπου 690.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα και περίπου 1,255 δισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα έως το 2020.
Οι επενδύσεις στα έργα αυτά σύμφωνα πάντα με την GlobalData, αναμένεται να φθάσουν συνολικά στα 56,7 δισ. δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης