Αναλύσεις

Deutsche Welle: Αμερικανικές εταιρείες άνθρακα παρακαλούν τον Trump να μείνει στο σύμφωνο του Παρισιού για το κλίμα

Deutsche Welle: Αμερικανικές εταιρείες άνθρακα παρακαλούν τον Trump να μείνει στο σύμφωνο του Παρισιού για το κλίμα
Οι εταιρείες άνθρακα θέλουν τον Trump να μένει στο σύμφωνο του Παρισιού για το κλίμα, καθώς φοβούνται ότι διαφορετικά θα χαθεί η επιρροή της αμερικανικής κυβέρνησης
Οι επιχειρήσεις ορυκτών καυσίμων φοβούνται ότι η Αμερική θα χάσει την επιρροή της στη διαμόρφωση του παγκόσμιου καθεστώτος για το κλίμα και την ενέργεια, και προτρέπουν τον Trump  "να κρατήσει μια θέση στο τραπέζι", σημειώνει σε ανάλυσή της η Deutsche Welle.
Οπως σημειώνεται στο άρθρο, όταν ο πρόεδρος Donald Trump παρουσίασε τις πολιτικές του για το κλίμα, είπε ότι εκπληρώνει την υπόσχεση της εκστρατείας του, να σώσει αμερικανικές θέσεις εργασίας άνθρακα.
Τώρα, όμως, ορισμένες αμερικανικές εταιρείες άνθρακα, τον παρακαλούν να το επανεξετάσει.
Εντασσονται σε ένα όλο και πιο δυνατό σχηματισμό κολοσσιαίων εταιρειών ορυκτών καυσίμων και συντηρητικών πολιτικών, που λένε, ότι η αποχώρηση από τη συμφωνία του Παρισιού θα περιοριζε την αμερικανική επιρροή στην παγκόσμια οικονομία της ενέργειας.
Είναι ενδεικτικό ότι την Πέμπτη (04/06/2017), ο Κόλιν Μάρσαλ - διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας άνθρακα Cloud Peak Energy- έγραψε ανοιχτή επιστολή στον Trump, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να παραμείνουν στο Σύμφωνο ώστε να μπορουν να «συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας πιο ορθολογικής διεθνους προσέγγισης της πολιτικής για το κλίμα.»
«Ως παραγωγός άνθρακα, δεν θέλουμε να αγνοήσουμε τα δύο τρίτα των Αμερικανών που πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή συμβαίνει και ότι οι εκπομπές CO2 παίζουν ρόλο», έγραψε ο ίδιος.
«Χωρίς την ηγεσία των ΗΠΑ, οι αποτυχημένες διεθνείς πολιτικές που χαρακτήρισαν τα τελευταία 25 χρόνια, θα συνεχίσουν να κυριαρχούν,» σημειωσε.
Σε άλλο σημείο, το δημοσίευμα αναφέρει ότι, οι αμερικανικες εταιρείες ανησυχούν ότι το καθεστώς της Συμφωνίας του Παρισιού - οι λεπτομέρειες της οποίας θα πρέπει να εκπονηθούν κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια - θα γίνει το κύριο Φόρουμ για την ενέργεια και το κλίμα, ένα φόρουμ όπου "οι ΗΠΑ δεν θα έχουν θέση στο τραπέζι" αν αποχωρήσουν.
Ο εκπρόσωπος του Trump, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ανακοινώσει την απόφαση για το αν οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν τη συμφωνία του Παρισιού μέχρι το τέλος του Μαΐου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης