
Επιθέσεις αυτού του είδους είναι αδύνατες χωρίς διαστημική αναγνώριση δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε την Τετάρτη ότι η ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον αντλιοστάσιο της Caspian Pipeline Consortium (CPC) στη νότια Ρωσία ενδέχεται να είχε συντονιστεί με τους δυτικούς συμμάχους της.
Ο Putin είπε ότι πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να οργανώσει μια τέτοια επίθεση από μόνη της και ότι πιθανότατα είχε εφοδιαστεί με δυτικές πληροφορίες.
"Επιθέσεις αυτού του είδους είναι αδύνατες χωρίς διαστημική αναγνώριση. Η Ουκρανία λαμβάνει δεδομένα υψηλής ακρίβειας για τους στόχους μόνο από τους δυτικούς συμμάχους της", είπε ο Putin.
Αντίκτυπος στις παγκόσμιες αγορές
Ένα χτύπημα drone έπληξε αντλιοστάσιο στον πετρελαιαγωγό στη Ρωσία τη Δευτέρα, μειώνοντας τις ροές από το Καζακστάν προς τις παγκόσμιες αγορές που αντλούνται από δυτικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Chevron και της Exxon Mobil.
Ο Putin είπε ότι το περιστατικό θα επηρεάσει τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και ότι η γρήγορη αποκατάσταση της εγκατάστασης θα ήταν πρόκληση.
"Το χτύπημα σε μια τέτοια εγκατάσταση... θα είχε αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας. Πρώτα απ 'όλα, γιατί δυστυχώς είναι αδύνατο να αποκατασταθεί γρήγορα αυτή η εγκατάσταση λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει δυτικός εξοπλισμός και ο δυτικός εξοπλισμός έχει καταστραφεί", είπε ο Putin , αναφέροντας τις δυτικές κυρώσεις που απαγορεύουν την προμήθεια εξοπλισμού πετρελαίου και φυσικού αερίου.
www.worldenergynews.gr