Η BP θα ηγηθεί σε κοινοπραξία πράσινου υδρογόνου στην Αίγυπτο

Η BP θα ηγηθεί σε κοινοπραξία πράσινου υδρογόνου στην Αίγυπτο

Η μεγάλη εταιρεία καυσίμων συνεργάζεται με Masdar, Hassan Allam Utilities και Infinity Power - Η συμφωνία υπογράφηκε στο περιθώριο της Επενδυτικής Διάσκεψης της αφρικανικής χώρας με την ΕΕ (renews)

Η BP έχει συνάψει κοινή συμφωνία ανάπτυξης για να ενταχθεί στην υπάρχουσα κοινοπραξία που αποτελείται από τις Masdar, Hassan Allam Utilities και Infinity Power για να διερευνήσει την πιθανή ανάπτυξη ενός πολυφασικού έργου πράσινου υδρογόνου στην Αίγυπτο, σύμφωνα με αποκάλυψη του renews.biz.

Στο πλαίσιο της JDA, η μεγάλη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου θα ενεργεί ως κύριος κατασκευαστής και διαχειριστής του έργου για λογαριασμό της κοινοπραξίας.

Οι εταίροι συνδυάζουν τα αντίστοιχα έργα gH2 στην Αίγυπτο και θα διερευνήσουν επίσης τις δυνατότητες για ένα ενιαίο έργο μεγάλης κλίμακας, πολλαπλών φάσεων για την ανάπτυξη του gH2 και των παραγώγων του, με έμφαση στις εξαγωγές.

Η νεοσυσταθείσα κοινοπραξία υπέγραψε συμφωνία πλαίσιο με την αιγυπτιακή κυβέρνηση για να ξεκινήσει τη διεξαγωγή μιας σειράς μελετών και δραστηριοτήτων για την αξιολόγηση της τεχνικής και εμπορικής σκοπιμότητας του έργου.

Η συμφωνία υπογράφηκε στο περιθώριο της Επενδυτικής Διάσκεψης Αιγύπτου-ΕΕ.

Ο Nader Zaki (περιφερειακός Πρόεδρος της BP για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική), δήλωσε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η υπογραφή συμπίπτει με τον εορτασμό των 60 χρόνων στην Αίγυπτο, κάτι που αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, ήμασταν βασικός προμηθευτής ενέργειας στην Αίγυπτο, εργαζόμαστε με συνέπεια για να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες ενεργειακές της απαιτήσεις, ενώ υποστηρίζουμε τις προσπάθειές της για ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό μέλλον.

Οι διαφορετικές εμπειρίες των εταίρων σε ενεργειακά έργα αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για περιφερειακή συνεργασία και πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές, υποστηρίζοντας ουσιαστικά τα σχέδια ενεργειακής μετάβασης της Αιγύπτου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης