Ιταλία: Η BayWa σχεδιάζει υπεράκτια έργα 9 GW

Ιταλία: Η BayWa σχεδιάζει υπεράκτια έργα 9 GW

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, 3 - 5 από αυτά θα τεθούν σε λειτουργία έως το 2030 (renews)

Το τμήμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της BayWa (συνεργάζεται με επιχειρήσεις και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για την παροχή προσαρμοσμένων λύσεων ΑΠΕ που μειώνουν τον άνθρακα και το κόστος ενέργειας) σχεδιάζει να επιταχύνει σημαντικά τις υπεράκτιες αιολικές του δραστηριότητες στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει υπό ανάπτυξη 14 πλωτά αιολικά προγράμματα άνω των 9 GW στη μεσογειακή χώρα, δείχνοντας τη φιλοδοξία της BayWa r.e. να γίνει ένας καθιερωμένος παίκτης στην υπεράκτια αιολική βιομηχανία.

Επιπλέον, μια ειδική ομάδα ανάπτυξης υπεράκτιων έργων έχει συσταθεί στη Ρώμη.

Η εταιρεία αναπτύσσει υπεράκτιους σταθμούς αιολικής ενέργειας σε αρκετές ιταλικές περιοχές (2 στο Λάτσιο, 2 στην Απουλία, 4 στη Σαρδηνία και 6 στη Σικελία).

Η BayWa r.e. εκτιμά ότι 3 έως 5 από αυτά τα έργα στην Ιταλία θα τεθούν σε λειτουργία έως το 2030, που αντιστοιχεί σε συνολική ισχύ περίπου 2 GW.

Αυτή η πρόβλεψη λαμβάνει υπόψη τις διαδικασίες ανάπτυξης, τις ρυθμιστικές αξιολογήσεις και τις τεχνικές εκτιμήσεις που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των έργων.

Για την ανάπτυξη και την κατασκευή των εργοστασίων θα απαιτηθεί επένδυση περίπου 6 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία επιδιώκει μια σειρά από υπεράκτιες ευκαιρίες σε επιπλέον αγορές, με τη φιλοδοξία να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της τα επόμενα χρόνια.


Η
Giulia Lo Bianco (επικεφαλής της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην BayWa), δήλωσε:

«Ο σημαντικός αγωγός του έργου μας αντανακλά την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε ένα πράσινο και βιώσιμο μέλλον στην Ιταλία.

Τα επόμενα χρόνια, η BayWa r.e. θα συνεχίσει να επενδύει πόρους και τεχνογνωσία για την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων όπως η υπεράκτια αιολική ενέργεια, όχι μόνο για να συμβάλει σε μια συγκεκριμένη πορεία προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές για την Ιταλία, αλλά και για τη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο» .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης