Με αλουμίνιο της Elval το πρωτοποριακό καταμαράν, Margarita Salas, που λειτουργεί με φυσικό αέριο

Με αλουμίνιο της Elval το πρωτοποριακό καταμαράν, Margarita Salas, που λειτουργεί με φυσικό αέριο
Αποτελεί την 11η προσθήκη στον στόλο της Baleària που φέρει εξοπλισμό διπλών κινητήρων
Η Baleària ανακοίνωσε πρόσφατα την τελευταία προσθήκη στο στόλο της, το καταμαράν Margarita Salas, το οποίο κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Armon, στο Χιχόν της Ισπανίας.


Η Elval, ο τομέας έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor, έχει μακροχρόνια συνεργασία με το ναυπηγείο Armon.

Το πρωτοποριακό καταμαράν πήρε το όνομά του από την εξαιρετική επιστήμονα και εκπαιδευτικό Margarita Salas, πρωτοπόρο στον τομέα της μοριακής βιολογίας.

Το σκάφος αυτό συνδυάζει τα πιο ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά του προκατόχου του, Eleanor Roosevelt, του μεγαλύτερου σε μήκος fast ferry με λειτουργία διπλού καυσίμου στον κόσμο, με επιπλέον τεχνολογικές βελτιώσεις στον σχεδιασμό και στην κατασκευή.

Το Margarita Salas  διαθέτει 4 κινητήρες 9.600 kW διπλού καυσίμου που λειτουργούν με φυσικό αέριο, επιτρέποντάς του να αναπτύσσει ταχύτητα 35 κόμβων, 10% περισσότερο απ’ ότι το Eleanor Roosevelt .

Το εντυπωσιακό πλοίο έχει 2 δεξαμενές φυσικού αερίου και έχει τη δυνατότητα να διανύσει 470 μίλια με φυσικό αέριο, ενώ παράλληλα έχει συνολική εμβέλεια 1.000 μιλίων. Το μήκος του είναι 123 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει 1.200 επιβάτες και 400 αυτοκίνητα. 

Το νέο καταμαράν αποτελεί την 11η προσθήκη στον στόλο της Baleària που φέρει εξοπλισμό διπλών κινητήρων.


Ο
Adolfo Utor (president της Baleària), δήλωσε:

«Τα συγκεκριμένα πλοία τροφοδοτούνται από φυσικό αέριο, αλλά στο μέλλον θα μπορούν να καταναλώνουν ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Η επένδυσή μας ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ σε αυτόν τον στόλο μας επιτρέπει σήμερα να χρησιμοποιούμε τα καλύτερα διαθέσιμα καύσιμα μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα, ενώ παράλληλα προετοιμαζόμαστε για το μέλλον, για την απεξάρτηση από τον άνθρακα. 

Πράγματι, ο προκάτοχος του Margarita Salas, το Eleanor Roosevelt, χάρη στη λειτουργία του με φυσικό αέριο, μείωσε το αποτύπωμα άνθρακα κατά 11.000 τόνους CO2 το έτος 2023».


Ο
Laudelino Alperi (co-president του Armon Shipyard Group), δήλωσε: 

«Αυτό το νέο σκάφος, κατασκευασμένο από αλουμίνιο, είναι ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα για τη ναυπηγική βιομηχανία της Ισπανίας.

Το συγκεκριμένο υλικό προσφέρει μεταξύ άλλων το πλεονέκτημα του χαμηλού βάρους που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης του καυσίμου, ενώ παράλληλα περιορίζει το αποτύπωμα άνθρακα.

Το αλουμίνιο είναι ένα εξαιρετικά ανακυκλώσιμο υλικό, επομένως τα υλικά κατασκευής μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν μετά το τέλος χρήσης του σκάφους».


Ο Χαράλαμπος Χάικος (
Commercial Senior Director της Elval, του τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor), σχολίασε:

«H Elval διαθέτει 50 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας στην παραγωγή εξατομικευμένων προϊόντων και λύσεων έλασης αλουμινίου και αποτελεί τιμή για εμάς να είμαστε ο προμηθευτής αλουμινίου για την κατασκευή αυτού του υπερσύγχρονου σκάφους. Η συνεργασία αυτή καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε βιώσιμες λύσεις αλουμινίου παγκόσμιας κλάσης για εφαρμογές στη ναυτιλία με εξαιρετικές ιδιότητες αντοχής, ολκιμότητας και συγκόλλησης καθώς και υψηλής αντοχής στη διάβρωση. Έτσι η Elval συμβάλλει στην επιτάχυνση της μετάβασης της ναυπηγικής βιομηχανίας προς ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Το καταμαράν Margarita Salas  θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 3ο τρίμηνο του 2024.


Σχετικά με την
Baleària

Η Baleària είναι ο κορυφαίος ναυτιλιακός όμιλος της Ισπανίας, με περισσότερα από 25 χρόνια ιστορίας στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και οχημάτων, με διαδρομές που συνδέουν καθημερινά την ηπειρωτική Ισπανία με τις Βαλεαρίδες Νήσους, τις Κανάριες Νήσους, τη Θέουτα και τη Μελίγια. 

Είναι επίσης η μόνη ναυτιλιακή εταιρία που συνδέει τα 4 νησιά των Βαλεαρίδων.

Λειτουργεί στη Βόρεια Αφρική (Μαρόκο και Αλγερία), στη νότια Γαλλία, και συνδέει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις Μπαχάμες. Αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς στις ναυτιλιακές χάρη στην πρωτοποριακή δέσμευσή της στη βιωσιμότητα, αναφορικά στη χρήση πηγών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον, όπως το φυσικό αέριο. Η εταιρία δεσμεύεται και συμμετέχει σε έργα που συνδέονται με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου να πετύχει μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το έτος 2050.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Baleària παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.balearia.com


Σχετικά με τα
Armon Shipyards

Τα Ναυπηγεία Armon ιδρύθηκαν το 1963 και λειτουργούν για περισσότερα από 60 χρόνια, πάντα στο πλευρό της ναυπηγικής βιομηχανίας, έχοντας παραδώσει με επιτυχία περισσότερα από 950 σκάφη και στις πέντε ηπείρους.

Ο Όμιλος Armon συνδυάζει τη δύναμη 6 εργοστασιακών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων 3 τεχνικών γραφείων και ενός αποθηκευτικού χώρου, ενώ διαθέτει κέντρο κοπής και προ-συναρμολόγησης που παρέχει υποστήριξη σε ολόκληρο τον όμιλο αναπτύσσοντας εξατομικευμένες λύσεις ναυπηγικής, από τον βασικό σχεδιασμό έργων έως την τελική υλοποίηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Armon παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.astillerosarmon.com

 

Σχετικά με την Elval

Η Elval αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor Α.Ε., της κορυφαίας βιομηχανίας αλουμινίου και χαλκού παγκοσμίως με ισχυρή παραγωγική βάση 15 εργοστασιακών μονάδων, τεχνολογία αιχμής και σταθερή παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες.

Η Elval διαθέτει 50 χρόνια τεχνογνωσίας στην έλαση και στην ανακύκλωση αλουμινίου, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας καινοτόμες λύσεις, ενώ παράλληλα δημιουργεί αξιόπιστες συνεργασίες σε όλο τον κόσμο.

Το εκτεταμένο και εξατομικευμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων εξυπηρετεί τις αγορές συσκευασίας, μεταφορών, αυτοκινητοβιομηχανίας, θέρμανσης-ψύξης-κλιματισμού, δόμησης και κατασκευών, ενέργειας και βιομηχανικών αγορών.

Μέσω συνεχών επενδύσεων σε έρευνα, ανάπτυξη, καινοτομία και διαθέτοντας εσωτερικό Κέντρο Τεχνολογίας, επενδύουμε σε ανθρώπινο δυναμικό με υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία, στην υπεύθυνη παραγωγή και στην προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζοντας τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και τη συμβολή του αλουμινίου στην κυκλική οικονομία. Για περισσότερες πληροφορίες για την Elval, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.elval.com

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης