Ενέργεια

Οι ΗΠΑ αναπληρώνουν το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου - Επιστροφή 4 εκατ. βαρελιών

Οι ΗΠΑ αναπληρώνουν το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου - Επιστροφή 4 εκατ. βαρελιών

Από τις αρχές του 2023 το υπουργείο Ενέργειας έχει αγοράσει σχεδόν 9 εκατ. βαρέλια σε μέση τιμή 75 δολ. το βαρέλι

 

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ επιτάχυνε την επιστροφή 4 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου στο Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου, από προηγούμενη ανταλλαγή αργού σε εταιρείες ενέργειας, καθώς επιδιώκει να αναπληρώσει το απόθεμα μετά από μια μείωση ρεκόρ πέρυσι, ανακοίνωσε την Παρασκευή.

Οι εταιρείες πετρελαίου θα επιστρέψουν τώρα τα 4 εκατομμύρια βαρέλια στο απόθεμα μέχρι τον Φεβρουάριο αντί για αυτό το καλοκαίρι, ανέφερε. Το υπουργείο Ενέργειας είπε ότι σκοπεύει να αγοράσει έως και 3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου επιπλέον έως τον Φεβρουάριο για το απόθεμα.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε πέρυσι τη μεγαλύτερη πώληση από το SPR, 180 εκατομμυρίων βαρελιών σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την αύξηση των τιμών του πετρελαίου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Από τις αρχές του 2023, το υπουργείο είπε ότι έχει αγοράσει τώρα σχεδόν 9 εκατομμύρια βαρέλια σε μέση τιμή 75 δολάρια το βαρέλι, περίπου 20 δολάρια χαμηλότερη από τη μέση τιμή των 95 δολαρίων για τις πωλήσεις έκτακτης ανάγκης του περασμένου έτους. Η επιστροφή από την ανταλλαγή σημαίνει ότι περισσότερα από 12 εκατομμύρια βαρέλια θα έχουν αγοραστεί ή επιστραφεί μέχρι τον Φεβρουάριο, ανέφερε.

Η στρατηγική που θα ακολουθήσουν

Η κυβέρνηση έχει μια στρατηγική τριών οδών για να βοηθήσει στην αναπλήρωση του αποθέματος που περιλαμβάνει την αγορά πετρελαίου, την επιστροφή πετρελαίου από προηγούμενες ανταλλαγές και την εργασία στα τέλη του περασμένου έτους για να ακυρώσει τις πωλήσεις 140 εκατομμυρίων βαρελιών από το SPR που έχει επιβάλει το Κογκρέσο από τα τέλη του 2023 έως το 2027.

«Η συνεχιζόμενη στρατηγική αναπλήρωσης τριών μερών της διοίκησης για την επίτευξη της καλύτερης συμφωνίας για τους φορολογούμενους ενώ αυξάνονται τα αποθέματα SPR λειτουργεί», δήλωσε η γραμματέας Jennifer Granholm.

Οι πωλήσεις 180 εκατομμυρίων βαρελιών του περασμένου έτους βύθισαν τα επίπεδα του αποθέματος στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών, εξοργίζοντας ορισμένους Ρεπουμπλικάνους που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι άφησε τις ΗΠΑ με χαμηλό απόθεμα για να ανταποκριθεί επαρκώς σε μια μελλοντική κρίση εφοδιασμού. Αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι τα τελευταία χρόνια είχαν ζητήσει μεγάλες πωλήσεις από το απόθεμα, καθώς η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ έχει εκτοξευθεί χάρη στο fracking και άλλες τεχνικές γεώτρησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης