Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

H εξέλιξη των ηλιακών πάρκων: Παραγωγή ενέργειας, στήριξη καλλιεργειών και αγροοικονομίας

H εξέλιξη των ηλιακών πάρκων: Παραγωγή ενέργειας, στήριξη καλλιεργειών και αγροοικονομίας
Αυτό το σύστημα έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει την παραγωγή τροφίμων σε μεγαλύτερη κλίμακα, γράφει το PV Europe
Τις δυνατότητες των αγροφωτοβολταϊκών (Agri-PV) θα διερευνήσει ένα νέο μεγάλο ερευνητικό έργο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενέργεια, το Πανεπιστήμιο Aarhus, το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και τον Δήμο Slagelse, με συγχρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Καινοτομίας σύμφωνα με το PV Europe.

Η ζήτηση για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει οδηγήσει σε αύξηση της εγκατάστασης ηλιακών πάνελ σε γεωργική γη, παρά το γεγονός ότι η γεωργική γη είναι ένας περιορισμένος πόρος που πρέπει επίσης να καλύψει τις ταχέως αυξανόμενες ανάγκες σε τρόφιμα του κόσμου.

Το Agri-PV περιλαμβάνει την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών πάνω από γεωργική γη, έτσι ώστε οι καλλιέργειες να μπορούν να καλλιεργούνται και να καλλιεργούνται ορθολογικά κάτω από το πάνελ, ενώ παράγεται ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αυτό το σύστημα έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει την παραγωγή τροφίμων σε μεγαλύτερη κλίμακα σε έναν κόσμο που πλήττεται από την κλιματική αλλαγή, διασφαλίζοντας παράλληλα την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, ωστόσο, εξακολουθούν να...

Υπάρχουν πολλές τεχνικές και οικονομικές προκλήσεις που σχετίζονται με το Agri-PV τις οποίες στοχεύει να αντιμετωπίσει αυτό το έργο.

Το έργο θα διερευνήσει τα πιθανά οφέλη του Agri-PV, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ΑΠΕ και τροφίμων στην ίδια περιοχή, εντατική χρήση ρομπότ αγρού, αυξημένη βιοποικιλότητα, τεχνική και οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος και την αποδοχή των αγροτών και της γύρω κοινότητας.

Το έργο θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση μιας πιλοτικής μονάδας 2 εκταρίων σε μια τυπική γεωργική περιοχή της ανατολικής Δανίας, θα διερευνήσει τις δυνατότητες και τις προκλήσεις της καλλιέργειας των καλλιεργειών στο εργοστάσιο και θα παρακολουθήσει την απόδοσή της για μια πενταετία.

Το έργο ξεκινά τον Απρίλιο του 2023 και η εγκατάσταση της πιλοτικής μονάδας στο AU Flakkebjerg του δήμου Slagelse έχει προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στο έτος. \

Η κατασκευή του Αγροφωτοβολταϊκού μπορεί να ξεκινήσει όταν ληφθεί άδεια αγροτικής χωροταξίας και αναμένεται η απόφαση εντός των επόμενων εβδομάδων, ακολουθούμενη από περίοδο προσφυγής τεσσάρων εβδομάδων. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης