Τελευταία Νέα

Ohmium: Συγκέντρωσε 250 εκατ. δολάρια για να επεκτείνει την παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Ohmium: Συγκέντρωσε 250 εκατ. δολάρια για να επεκτείνει την παραγωγή πράσινου υδρογόνου
Τα κεφάλαια έρχονται σε μια εποχή που η πράσινη βιομηχανία υδρογόνου προσελκύει τεράστιες επενδύσεις, όπως μεταφέρει το Reuters
Η κατασκευάστρια ηλεκτρολυτών Ohmium ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 250 εκατομμύρια δολάρια σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής το ταμείο Rise Climate της εταιρείας private equity TPG Inc, για να δώσει περαιτέρω ώθηση στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου, όπως γράφει το Reuters.

Η αμερικανική startup είχε συγκεντρώσει στο παρελθόν 45 εκατομμύρια δολάρια στον 2ο κύκλο χρηματοδότησης της το 2022.
Τα κεφάλαια έρχονται σε μια εποχή που η πράσινη βιομηχανία υδρογόνου προσελκύει τεράστιες επενδύσεις.
Πέρυσι, η TPG είχε συγκεντρώσει 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το ταμείο Rise Climate σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τις επενδύσεις της στον χώρο καθαρής ενέργειας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επίσης εγκρίνει κίνητρα δισεκατομμυρίων δολαρίων για έργα πράσινου υδρογόνου.
Το υδρογόνο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο, παράγεται με διάσπαση του νερού μέσω ηλεκτρόλυσης.
Εάν οι ηλεκτρολύτες, οι συσκευές που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία, τροφοδοτούνται από ΑΠΕ, το προϊόν ονομάζεται πράσινο υδρογόνο - ένα καύσιμο χωρίς βλαβερές εκπομπές αερίων.

Η Ohmium σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το κεφάλαιο για να επεκτείνει την ετήσια παραγωγική της ικανότητα, να αναπτύξει έργα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ινδία και τη Μέση Ανατολή και να ενισχύσει τα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης